Informatie voor de watersporter

Botenbeurs ANWB Boot Batavia nu van 13 tot en met 17 september 2012 in Lelystad

PERSBERICHT
Lelystad – Van 13 tot en met 17 september 2012 vindt in de Bataviahaven in Lelystad het evenement ANWB Boot Batavia plaats. Tijdens dit evenement zullen zowel gebruikte als nieuwe schepen worden aangeboden. De Stichting Bataviahaven is bijzonder verheugd gastheer te mogen zijn van deze watersportbeurs waarvoor de ANWB verwacht gemiddeld 5000 bezoekers per dag te trekken.
De komst van deze botenbeurs past in de strategie en de ontwikkeling van de Bataviahaven. Het huisvesten van kleinere en grotere botenshows maakt onderdeel uit van de in de Ontwikkelingsvisie Bataviahaven vastgelegde doelstellingen. Deze Ontwikkelingsvisie is in 2009 door de gemeenteraad vastgesteld. Daarnaast sluit de komst van het evenement goed aan bij de ambitie van de Gemeente Lelystad zich te profileren als de watersportstad van Nederland.
Eerder al vonden in de Bataviahaven diverse botenshows plaats en is er al meer dan elf jaar de Nationale Sloepenshow die ook dit jaar weer tijdens de Bataviahavendagen plaatsvindt. Voor de derde maal op rij wordt dit jaar in april de Hiswa Gebruikte Botenbeurs gehouden in de Bataviahaven. Zowel de infrastructuur in het water als op de wal is ingericht op het huisvesten van dergelijke evenementen.
De schippers van de chartervloot die in Bataviahaven hun thuishaven hebben zijn door Bataviahaven geïnformeerd over de komst van deze beurs naar hun thuishaven. Inmiddels vindt overleg plaats met de directie van Naupar om de bedrijfsvoering van de chartervloot ook tijdens het evenement zonder al te veel hinder doorgang te kunnen laten vinden. Door de ANWB is inmiddels het traject voor het verkrijgen van de evenementenvergunning in Lelystad in gang gezet.
De Bataviahaven en de gemeente Lelystad zijn als watersportcentrum in het hart van Nederland verheugd om met de ANWB te kunnen spreken over de opzet van een vernieuwend concept van een watersport happening. Het verheugt Lelystad enorm hierin een actieve rol te kunnen spelen. Watersport is een belangrijke toeristische sector voor de stad. Met 17 km kustlijn en ruim 3000 ligplaatsen is Lelystad het kloppende hart van “yachting” Nederland. De centrale lokatie, uitstekende faciliteiten van de Bataviahaven en de sterke watersport industrie in de stad maken Lelystad een logische keuze.
Organisator ANWB en partner YachtFocus verwachten circa 25.000-30.000 bezoekers naar de botenshow te trekken. Een gemiddelde van circa 5.000 per dag. Tijdens de ANWB Boot Batavia worden zowel gebruikte als nieuwe schepen geëxposeerd. Toegang tot de beurs voor de gebruikte boten is voor het publiek gratis.
Om de nieuwe boten van dichtbij en van binnen te kunnen bekijken betalen bezoekers 5 euro (4 euro voor ANWB Leden).
Voor meer informatie:  www.anwbbootbatavia.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht