Informatie voor de watersporter

Botenbeurs Gorinchem dit jaar op vrijdagmiddag 23 en zaterdag 24 september 2011

PERSBERICHT
Gorinchem – De Botenbeurs vindt dit jaar plaats op vrijdagmiddag 23 en zaterdag 24 september in de Lingehaven. De bootverkoop is op beide dagen, de uitgebreide nautische markt is op de zaterdag. De Botenbeurs is in de loop der jaren uitgegroeid tot een evenement van grote bekendheid. De organisatie heeft dat weten te bereiken door ieder jaar weer een sterk programma aan te bieden, met zo veel variatie dat er voor iedere watersporter iets te beleven valt. Dit heeft ertoe geleid dat we bezoekers trekken uit het hele land en zelfs uit het buitenland.
Merwede verbindt de Botenbeurs
Gorinchem is een echte waterstad met de Linge, het Merwedekanaal en het Kanaal van Steenenhoek die door de stad heen slingeren. Maar het meest prominente is natuurlijk onze ligging aan de Merwede, de drukst bevaren rivier van Europa. Dat er in Gorinchem evenementen plaatsvinden die recht doen aan het water, is dan ook geen verrassing, maar eerder vanzelfsprekend.
Lingehaven Gorinchem en Sleeuwijk Yachting
Aan twee kanten van de rivier ligt een zeer uitgebreid aanbod van boten: in de Lingehaven Gorinchem en bij Sleeuwijk Yachting. Bezoekers kunnen natuurlijk gebruik maken van de veerdienst tussen Gorinchem en Sleeuwijk. Tijdens de beurstijden vaart de veerdienst zelfs gratis. Daarmee worden de twee beursterreinen met elkaar verbonden en wordt de Merwede een passend onderdeel van dit watersportevenement.
Waterbus
Speciaal voor de Botenbeurs vaart de waterbus op zaterdag 24 september op het traject Dordrecht – Sliedrecht – Gorinchem.
Meer informatie www.botenbeursgorinchem.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht