Informatie voor de watersporter

Botendeel-startup Barqo haalt ruim een half miljoen euro groeikapitaal op

Amsterdam – Het Nederlandse botendeel-platform Barqo haalt ruim een half miljoen euro groeikapitaal op. De Amsterdamse startup kan met deze investering onder leiding van internetondernemer Jelle Hoffenaar nog meer huurders en verhuurders aantrekken.

Op Barqo.nl kunnen huurders zoeken, vergelijken en boeken. Huurders besparen 10 en 25 procent op de kosten van hun boot in vergelijking met traditionele huurmarkt.

Op dit moment groeit de Barqo-gemeenschap met 30 procent per maand. De investering zal gebruikt worden voor de verdere Nederlandse en Europese uitrol. Barqo opereert nu vooral in Amsterdam. Er kunnen al wel boten in Frankrijk, Kroatië, Spanje, Griekenland en Turkije geboekt worden, maar men wil alle Europeanen de mogelijkheid bieden om via Barqo een boottrip of -vakantie te boeken.

Barqo werd in 2014 opgericht door Floris van Hoogenhuyze (Marketing en Communication), Thijs Janssen (Strategy en Technology), Sebastian de Groot (Operations en Finance) & Dennis van Kappen ( Lead developer/ CTO). Recentelijk is Klaas Vermeulen aan het team als partner toegevoegd, de voormalig Olympisch hockey-international is fulltime verantwoordelijk voor de Business Development. (Emerce.nl, www.barqo.nl)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht