windverwachting

Botenwacht Nederland heeft dit korte seizoen toch al ruim 850 keer hulp bij pech op het water verleend

PERSBERICHT
botenwacht_seizoen2013Schaijk – Nu het vaarseizoen langzaam weer op zijn einde loopt kan landelijk pechhulpverlener Botenwacht langzaam de balans opmaken over het vaarseizoen 2013. Ruim 850 watersporters werden afgelopen maanden weer op (water)weg geholpen door de monteurs van Botenwacht Nederland. Dit ondanks een relatief kort vaarseizoen wat eigenlijk pas echt goed los kwam aan het begin van juli.
Toch doet 2013 wat betreft het aantal pechhulpaanvragen niet onder voor het seizoen 2012. Enerzijds komt dit doordat het vanaf begin juli ruim twee maanden aaneengesloten prachtweer is geweest, anderzijds omdat, ondanks de crisis die ook de watersport niet heeft overgeslagen, ook dit jaar weer meer mensen gelieerd zijn aan Botenwacht Nederland, aldus directeur van Botenwacht Mickey Eijsten. “Op dit moment hebben zo’n 10.000 watersporters recht op onze technische assistentie bij pech onderweg. Dit zijn zowel leden van Botenwacht als verzekerden die via hun bootverzekering recht hebben op de sleutelhulp van onze organisatie”
Opvallend is de geografische verschuiving die dit jaar plaatsvond. Daar waar de afgelopen jaren de monteurs in het westen altijd het meest te doen hadden bleek dit jaar dat oost Nederland enorm in opkomst is. Vooral in Gelderland en Overijssel kreeg Botenwacht veel meer pechmeldingen te verwerken dan voorgaande jaren. In de noordelijke provincies bleef het stabiel.
Ondanks de hoge concentratie aan watersport vallen de pechmeldingen relatief mee. “We zien ook een duidelijk verschil in de staat van onderhoud van vaartuigen tussen de verschillende gebieden. Vaartuigen die in de provincie Friesland liggen, verkeren over het algemeen in een betere staat van onderhoud dan elders in het land. Wellicht is onderhoud daar ook makkelijker te regelen. Friesland heeft van oudsher ook het grootste aanbod aan watersportbedrijven en heeft wat dat betreft ook nog steeds het beste watersportklimaat “ zo vertelt Eijsten.
“Wat dat laatste betreft heeft de provincie Limburg nog veel te leren. De provincie daar steekt veel geld en moeite in het populair maken van de Maasplassen maar vergeet dat er dan ook groei moet komen wat betreft het scala aan aanbieders in de watersport. Zeker op het gebied van mobiele monteurs heeft men daar al jaren een tekort. Iemand die zich als mobiel jachtservicebedrijf wil vestigen in Limburg kan een dikke boterham verdienen en meteen voor Botenwacht aan de slag”.
Botenwacht Nederland verleent sinds 2003 technische assistentie aan haar leden door heel het land. Dit gebeurt in samenwerking met ruim 40 aangesloten watersportbedrijven en de professionele meldkamers van Eurocross Assistance en ANWB alarmcentrale. Botenwacht is daarmee de enige landelijk georganiseerde pechhulpverlener van Nederland.
Meer informatie www.botenwacht.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X