windverwachting

Bouw een droom-boot!

De zomervakantie is een ideale tijd om te bedenken ‘wat u nu eigenlijk wilt…’. Wellicht wordt het tijd om zelf eens een boot te bouwen. Dan kunt u bij thuiskomst direct aan de slag met de voorbereiding. In 2005 op eigen kiel met uw kajuitjacht op vakantie blijkt echter hoog gegrepen. Hieronder een viertal sites, zowel ter inspiratie als om een indruk te geven in welk avontuur u zich stort (..)

Oefenen in het klein
Voor wie bescheiden wil beginnen, kan terecht bij Millboats. Leuk om uit hout een eigentijds ‘Sskiffje’ te bouwen. Weer eens iets anders dan het klassieke piraatje. ‘Iedereen kan het’ is hier het devies.

Of toch eerst een opleiding?

De maximale voorbereiding biedt de ‘Enkhuizer School voor Houten Bootbouw’ die alweer het nieuwe cursusprogramma samenstelde. Vanaf half september kunt u er aan de slag.

Indrukwekkende voorbeelden
Niet dat de Van de Stads Forna’s 37 een must zijn voor zelfbouwers, maar bij toeval zeilden er net twee binnen. In aanbouw bij twee onafhankelijke amateur zelfbouwers. Goochelaars in staal met een droom. Die van Ank en Dennis komt al bijna uit.
De andere Forna verkeert nog in een vroeger stadium. Twee sites vol foto’s en impressies, die goed laten zien hoe het leven er uit ziet, als je de wens om ‘je droomboot te bouwen’ hebt omgezet in daden.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X