Informatie voor de watersporter

Bouwen in hout, onderzoek en innovatie in de jachtbouw centraal bij HISWA Symposium 2012

PERSBERICHT
Driebergen –  De 22e editie van het tweejaarlijkse International HISWA Symposium on Yacht Design and Yacht Construction in Amsterdam RAI is gepland op 12 en 13 november 2012. Wetenschap, innovatie en onderzoek voor en in de (Nederlandse) jachtbouw staan centraal.
Het befaamde symposium besteedt aandacht aan de nieuwste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van jachtontwerp en –bouw van zowel zeil- als motorjachten. De focus ligt dit jaar op onderzoek en innovatie. Sprekers uit de hele wereld gaan in op de laatste stand van zaken rond onderwerpen als voorstuwing. Er wordt ook ingezoomd op de toepassing van lijmen bij de constructie van jachten.
Bouwen in hout is niets nieuws maar wel op de schaal van een 141 meter lang 4-mast zeiljacht. De constructieve uitdagingen die dit unieke project met zich meebrengt worden belicht. Door internationale samenwerking met universiteiten en gerenommeerde instituten als The Royal Institute of Naval Architects is kwaliteit van de bijdragen verzekerd.
Carl Cramer, uitgever van WoodenBoat Magazine, is dagvoorzitter: “Het symposium is een begrip onder jachtarchitecten en constructeurs en is één van de oudste initiatieven op dit gebied. Een pareltje dat we moeten koesteren”. Nederland heeft als vooraanstaand jachtbouwland een sterke internationale positie. Kennisontwikkeling en de verbinding naar de bedrijfspraktijk worden steeds belangrijker om deze positie vast te houden. Kennis komt vaak tot stand in dialoog met de industrie die deze kennis moet verzilveren.
Historie
Het tweejaarlijks HISWA Symposium werd voor het eerst georganiseerd in 1967. Het programma is interessant voor jachtbouwers, jachtarchitecten, (R&D) technici, managers en studenten met belangstelling voor de jachtbouwindustrie. Het HISWA Symposium on Yacht Design and Yacht Construction is een initiatief van HISWA Vereniging, TU Delft en Amsterdam RAI en wordt mede ondersteund door MARIN, DAMEN, Royal Huisman en FEADSHIP.
Meer informatie www.hiswasymposium.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht