Informatie voor de watersporter

Bouwer van hoogwaardige aluminium motorjachten Steeler Yachts met vier wereldprimeurs op de Hiswa te Water 2017

PERSBERICHT
Steenwijk – Van stilzitten is geen sprake bij Steeler Yachts. De jachtwerf heeft momenteel vijftien motorjachten in aanbouw van voornamelijk wereldwijd verkochte S-line modellen. De ontwikkeling van deze pas vorig jaar geïntroduceerde modellen gaat in razend tempo en in 2018 zal de lijn zijn uitgebreid tot 9 versies tussen de 11 en 20 meter. Op de Hiswa te Water toont Steeler drie S-line primeurs : 41-S, 50-S “Centre Sleeper” en de 52-S Offshore. De Explorer 50 Pilot House, een oceaanwaardige Trawler met een raised pilot house, completeert de presentatie.

De aluminium 52-S Offshore moet gezien worden als het belangrijkste visitekaartje van de werf op dit moment. In dit snelvarende motorjacht komen alle kenmerken waarmee de werf de laatste jaren inetrnationaal haar visitekaartje af gaf samen : design, ruimtebenutting, snelvarende efficiency en comfortoplossingen. Zo als alle jachten van dit type heeft ook de 52-S Offsore de gepatenteerde ‘Steep High-Flared Bow’ die zich kenmerkt door het volledig ontbreken van een boeggolf resulterend in minder buiswater en minder weerstand. Dit verklaart het opmerkelijk efficiente brandstof verbruik. Andere features zijn het stuurhuisdak dat verticaal hefbaar is en in die positie als bimini fungeert. In combinatie met het enorme glazen schuifdak van 3,65 x 2,45 meter transformeert dit schip zich met een druk op twee knoppen tot een cabrio in optima forma. De pantograafdeur in het stuurhuis naast de stuurstand is erg handig bij het afmeren, mede doordat de fenders voor het grijpen liggen in de fenderberging in de gangboorden. De kuiptent, vaak estethisch niet het fraaiste onderdeel, is verborgen in een cassette in de kuipbank . Verder is het zwemplatform (optioneel) hydraulisch, herbergt de spiegel een tendergarage en zijn de schroeven beschermd voor het varen in ondiep water.
Opvallend aan de 52-S Offshore is ook het vele glas. Voorbeelden zijn het eerder genoemde schuifluik, de raampartij in het stuurhuis, de glasbaan aan beide zijden van de romp en het raam boven de zit- en eethoek voor het stuurhuis. Bijzondere fraai is het ontbreken van stijlen in de raampartij in het stuurhuis. De 52-S Offshore is leverbaar in een twee- of een driehutten versie. Zoals de toevoeging al doet vermoeden, is hij snelvarend. Daartoe is hij gebouwd van aluminium en wordt hij standaard aangedreven door twee Cummins diesels van 480 pk elk waarmee het een top haalt van 30 knopen. Het CE-A motorjacht meet 15,70 over alles, maar heeft een romplengte van 14,99 meter hetgeen vrijstelling voor het Rijnpatent verzekerd. Technische gegevens (lxbxd) 15,70 (over alles) x 4,70 x 1,15 m, kruiphoogte 3,15 m, waterverplaatsing 19 t, motorisering 2 x Cummins QSB 6.7 L 480 PK. Prijs op aanvraag.
De 41 S-line en ook de 50 S-line “Centre Sleeper” zijn uit hetzelfde hout gesneden. Echter, de twee tentoongestelde schepen zijn stalen halfglijders waarbij de 41 S met slechts een single Yanmar van 160 pk een top rond de 11 knopen heeft. Ook de 41 S-line heeft (optioneel) het XXL glazen schuifdak van 3.65 meter lang dat speciaal door Webasto voor Steeler Yachts is ontwikkeld. Zoals bij elke S-line is de gelijkvloerse leefruimte van stuurhuis en kuip zeer riant met een lengte van maar liefst 7,40 m. Technische gegevens (lxbxd) 12,34 m (over alles) x 4,15 m x 1,19 m, kruiphoogte 2,75 m, waterverplaatsing 16 t, motorisering Yanmar 110 pk, 160 pk optioneel, prijs € 392,562,- excl BTW. De 41 S is ook leverbaar in de Offshore versie met een aluminium constructie en Cummins QSB 480PK diesel met een snelheid van 24 knopen. Prijs € 524,793,- ex BTW
De 50 S-line ‘Centre Sleeper’ heeft drie hutten met elk een eigen natte cel waarbij de toevoeging “Centre Sleeper” verwijst naar de Master Bedroom die centraal in het schip geplaatst is, en over de volle breedte. Belangrijk kenmerk ook van dit motorjacht is het ontbreken van stijlen in het gebogen voorraam waardoor vanaf de stuurpositie en de loungebanken het uitzicht optimaal is. Bouwnummer 1 “No Worries” wordt aangedreven door twee Deutz DET66 motoren van 170 pk elk. De top bedraagt 11 knopen. De Steeler 50 S-Line is met haar CE-A certificering geschikt voor lange wereldreizen, maar ook geschikt voor rondje Frankrijk binnendoor. Technische gegevens (lxbxd) 14,99 (over alles) x 4,93 x 1,35 m, kruiphoogte 3,49 m, waterverplaatsing 31 t, motorisering Deutz DET 66 van 170 pk, CE-A, prijs op aanvraag.
De Explorer 50 Pilot House tenslotte is een zeewaardige trawler voor lange reizen. Twee Deutz DET66 motoren van 170 pk geven dit stalen schip een topsnelheid van ruim 11 knopen (kruissnelheid 9 knopen). CE-A certificering (oceaan-waardig) maakt haar zeer geschikt voor eindeloze wereldreizen. Deze Explorer heeft een all-weather design met riante binnenruimte en een besloten en afsluitbare kuip, die in combinatie met een grote Flybridge geschikt is voor genieten onder alle weersomstandigheden. De stabilisatievinnen overtroffen tijdens seatrials op de Noordzee de verwachtingen. Golven van ca. 3 meter bij 360 graden manoeuvres konden het schip niet uit haar evenwicht brengen.
De masterbedroom is midscheeps geplaatst over de volle breedte van het schip. Met een zeer ruime gastenhut in het voorschip en twee badkamers met toilet en douche is het motorjacht riant ingericht voor vier personen, met eventueel 2 extra slaapplaatsen in de salon. Het verhoogde stuurhuis biedt maximaal zicht en veiligheid en de twee pantograaf deuren maken single handed afmeren mogelijk in combinatie met de Hydronautica afstandsbediening.
De Flybridge is geschikt om een tender te plaatsen en de klapbare radarmast maakt ook varen op binnenwateren mogelijk. Dit schip is gereed in augustus 2017 en beschikbaar voor verkoop omdat de opdrachtgever heeft besloten tot aanbouw van een 18 meter schip bij Steeler Yachts over te gaan. Technische gegevens (lxbxd) 15,50 (14.99 romplengte) x 4,76 x 1,35 m, kruiphoogte ca. 3,50 m, waterverplaatsing 35 t, motorisering Deutz DET 66 van 210 pk, CE-A, prijs in standaard uitvoering € 739.670,- ex BTW
Het standnummer van Steeler Yachts op de HISWA te Water is A36
Meer informatie www.steeleryachts.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht