Informatie voor de watersporter
Bouwmeester Op Koers Podium EK

Bouwmeester op koers podium EK

Op de voorlaatste dag zijn Marit Bouwmeester en Niels Broekhuizen de beste Team Allianz zeilers op het Europees Kampioenschap in de ILCA6 voor vrouwen en ILCA7 voor mannen. Bouwmeester staat tweede na negen races. Broekhuizen bezet na 10 races de zevende plaats. Op maandag 21 november staan bij de vrouwen de drie laatste races gepland en bij de mannen twee. Bij tien of meer races, is er sprake van een tweede schrapresultaat. 

Bouwmeester: “Beter, fitter, scherper”

Marit Bouwmeester neemt deel aan het tweede kampioenschap sinds haar zwangerschap. Ze is heel tevreden met de progressie. “Vandaag had ik een goede dag, maar over het algemeen maak ik de afgelopen maanden, sinds de geboorte van Jessie Mae, echt superveel progressie. Op het WK merkte ik dat ik nog niet zo fit was. Halverwege het evenement kreeg ik het zwaar. Nu heb ik de laatste maanden veel progressie gemaakt. Ik ben erg blij, ik voel me beter, fris met nog één dag te gaan. Daar ben ik superblij mee. De eerste stappen zijn gezet. Alles kan nog wat beter, wat scherper, wat fitter. Maar we zitten er lekker in.”

Coach Rodie van Mackelenbergh geeft een update over de prestaties van de Team Allianz mannen. “Er staat hier aflandige wind. De wind is als gevolg daarvan heel wisselend en daarom is het moeilijk varen. Niels Broekhuizen en Duko Bos gaan goed. Het is met name de uitdaging de kansen te zien en door te blijven knokken. Morgen de laatste twee races. Dan worden de echte prijzen verdeeld.”

Uitslagen vrouwen ILCA6 na negen races
1 Argata Barwinska (POL) 50 pnt.
2 Marit Bouwmeester (NED) 50
3 Maud Jayet (SUI) 52
19 Maxime Jonker 111
20 Mirthe Akkerman 115
39 Roos WInd 178
43 Marissa IJben 202
Silver fleet
93 Josephine Holz 305

Uitslagen mannen ILCA7 na tien races
1 Pavlos Kontides (CYP) 32 pnt.
2 Michael Beckett GBR) 34
3 Kaarle Tapper (FIN) 50
7 Niels Briekhuizen (NED) 72
21 Duko Bos (NED) 115
Silver fleet
67 Thomas van Ofwegen (NED) 153
73 Willem Wiersema (NED) 167
Bronze fleet
127 Erik Voets (NED) 211

Voor meer informatie: teamallianz.nl

Foto: Team Allianz

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht