windverwachting

“Boycot door ‘watersportkartel’ maakt Boot Holland met nieuwe bedrijven en onafhankelijke jachtbouwers juist extra interessant”

LEEUWARDEN (NL) – Onafhankelijke jachtbouwers nemen op Boot Holland alle posities in van de “kartelwerven”. De belangstelling voor deelname en bezoek aan Boot Holland, die van 8 tot en met 13 februari 2013 in WTC Expo in Leeuwarden wordt gehouden, is door alle herrie rondom de show groot, meldt organisator Pieter Fokkema. De boycot door het jachtbouwerskartel onder leiding van dure jachtenbouwer Marcel Jetten uit Sneek heeft een heel andere uitwerking dan bedoeld: Boot Holland staat volop in de schijnwerpers als dé beurs van primeurs.

Boos is iedereen omdat Jetten de show geheel ten onrechte een gebruikte botenbeurs heeft genoemd, terwijl het vrijwel uitsluitend om nieuwbouw gaat. Nu is ook nog gebleken dat kartellid Mattijs van Baalen van De Valk jachtmakelaars (ook in Sneek) een dubieuze rol speelt in het streven naar één bootshow in Nederland, namelijk een HISWA boatshow in Amsterdam ten nadele van de Friese beurs. Van Baalen zit ook in het HISWA verenigingsbestuur. Friese HISWA-leden zijn over zijn anti-Boot Holland houding — eufemistisch uitgedrukt — slecht te spreken. Zijn opstelling is ook consument-onvriendelijk, want bij alleenheerschappij van de HISWA is er geen concurrentie meer en wordt beursbezoek en beursdeelname ongetwijfeld duurder. Nu is er volop competitie. Boot Holland ligt tot ergernis van de HISWA lobbyisten beter in de markt dan de HISWA: veel goedkoper, gezelliger en gevarieerder. (HollandFrieslandNieuwswww.boot-holland.nl)

6 Berichten

 • CB

  10 jaren geleden / 7 februari 2013 om 14:08 uur

  Als Boot Holland beter in de markt ligt dan de HISWA, waarom dan deze zure reactie en stemmingmakerij?

 • JK

  10 jaren geleden / 7 februari 2013 om 19:43 uur

  Waarom haalt meneer Hendriks Boot Holland zo naar beneden? Hij zet berichten op zijn eigen sites met als doel zelf ook een keer in de media te komen. Helaas gaat zijn mediageilheid ten koste van alle watersportondernemers en de organisatoren van Boot Holland.

  Hendriks promoot alleen zichzelf ten koste van geheel Friesland.

 • BVM

  10 jaren geleden / 7 februari 2013 om 20:55 uur

  Ik was vandaag bij de opbouw en heb niemand hierover gehoord, de bedrijven hebben wel wat beters te doen !!

  Succesvolle beurs gewenst allemaal!

 • P.O.

  10 jaren geleden / 8 februari 2013 om 16:22 uur

  Wij waren ook tijdens de opbouw op Boot Holland en hebben ook niemand hierover gehoord. Het lijkt inderdaad dat dhr. Hendriks ten eigen faveure onrust wil stoken. Wat zou hij hiermee willen bereiken ??

  P.O.

 • J.B.

  10 jaren geleden / 14 februari 2013 om 12:52 uur

  Graag eens een accountantsverklaring zodat , net als bijv. uitgeverijen dit doen over de oplage, de exposanten en de bezoekers weten wat nou de echte bezoekers aantallen zijn . De heer Fokkema van het FEC roept wel 40.000 maar dat is m.i. net iets te gemakkelijk .

 • J.B.

  10 jaren geleden / 14 februari 2013 om 13:06 uur

  Als watersporter volgen wij de affaire omtrent de boycot van een aantal beurzen door een groep ondernemers . Dat de heer Hendriks van FrieslandHolland één van de initiatief nemers t.w. Jetten Yachting weg probeert te zetten als ” dure ” jachtbouwer getuigt van ongenuanceerde en ook nog eens onterechte poging tot revanche . Wij hebben nog geen keuze gemaakt voor ons nieuwe jacht maar hebben in onze vergelijking Jetten Yachting ervaren als ” niet goedkoop maar wel TOP “

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X