windverwachting

Brandaris Race roept Klaas van der Meij van Ameland uit tot havenmeester van het jaar

TERSCHELLING, AMELAND – Klaas Jan van der Meij van Ameland is verkozen tot Havenmeester van het jaar. De verkiezing wordt altijd gehouden tegelijk met de Kuiper Brandarisrace, die afgelopen weekeinde voor de 26e keer werd gehouden. Die race ging met 80 schepen van de bruine vloot, zeilend van Harlingen naar Terschelling. Bij de Kuiper Brandarisrace hoort ook al 26 jaar een verkiezing van Havenmeester van het jaar. Tijdens de prijsuitreiking van de race wordt op Terschelling ook deze prijs uitgereikt.

Stichting Jachthaven ’t Leijegat op Ameland is ook ontzettend blij met de uitreiking van de prijs. ‘Wij zijn ontzettend blij en trots op deze prijs. Onder leiding van Klaas Jan hebben ze samen met de andere havenmedewerkers een ontzettend fijne sfeer op de haven gecreëerd. De gasten zijn blij! Het is gewoon weer een gezellige boel’, zegt Annika Veltman van Stichting jachthaven ’t Leijegat.

Daarnaast is de jachthaven nu het gehele jaar open. Komende winter zal het toiletgebouw worden vernieuwd en hopelijk zullen voor het komende vaarseizoen de eerste vernieuwingen in de jachthaven ook zichtbaar zijn. (www.persbureau-ameland.nl, www.kuiperbrandarisrace.nl, www.waddenhavenameland.nl)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X