Breed aanbod tweedehands boten op Botenbeurs Gorinchem en ook nog mooi weer

GORINCHEM / SLEEUWIJK – Wethouder Jack Oostrum opent vanmiddag om 12.00 uur de Botenbeurs Gorinchem. De opening vindt plaats in de Lingehaven van Gorinchem. De Botenbeurs Gorinchem staat landelijk bekend om z’n laagdrempeligheid en gemoedelijke sfeer. Twee dagen lang, 23 en 24 september, worden er boten verkocht en op zaterdag is er bovendien een nautische markt. Johan Hania, van de Gorcumse Veerdienst en Haven: ,,Er komen jaarlijks circa 25.000 bezoekers, dit weekend voorspellen ze prachtig weer, dus ik hoop dat daardoor nog meer mensen een dagje aan het water willen doorbrengen.”

Op de kade en aan het water Buiten de Waterpoort is een uitgebreide nautische markt met allerhande (tweedehands) scheepsartikelen. Ook staan er bedrijven gespecialiseerd in de scheepvaart: van accu’s, motoren, communicatie aan boord, tot aan stoffering en bootkappen. Juist deze mix maakt de Botenbeurs Gorinchem tot een evenement met een eigen gezicht, waar iedereen van de watersport kan genieten. Het terrein Buiten de Waterpoort wordt sfeervol ingericht en er is uiteraard voldoende plek ingeruimd voor muziek en terrasjes.

Er is een zeer breed aanbod van schepen die op zoek zijn naar een nieuwe eigenaar. Het zijn nieuwe en gebruikte boten van zowel bedrijven als particulieren. Alleen in de Gorcumse Lingehaven liggen al ruim 100 boten te koop. Aan de andere kant van de rivier, bij Sleeuwijk Yachting, liggen nog eens zoveel jachten in het water voor de verkoop.

Niet alleen de toegang tot de Botenbeurs is vrij. De veerdienst van de gemeente Gorinchem vervoert bovendien bezoekers van de botenbeurs gratis tussen de twee beurslocaties: de Gorcumse Lingehaven en Sleeuwijk Yachting. (StadGorinchem)