Informatie voor de watersporter

Britse hedgefonds-miljardair legt ‘Nederlands’ superjacht te koop voor €140 miljoen

Bigger is always better, aldus vele Angelsaksen. Hedgefondsbaas van BlueCrest Capital Management Michael Platt, goed voor een geschat vermogen van $11,2 miljard, blijkt ook een fervent aanhanger van deze gedachte. In ieder geval als het op zijn boten aankomt.

Sinds 2020 is Platt eigenaar van superjacht Arrow, gebouwd door de Nederlandse scheepswerf Feadship. Met 75 meter behoort dit schip tot de middenmoot van de wereldwijde superjachtenvloot. En dat is niet genoeg voor Platt.

Arrow wordt ingeruild voor een groter exemplaar

Op basis van een bron bekend met de plannen van Platt meldt Bloomberg dat de op-een-na rijkste Brit een opdracht bij Feadship heeft uitstaan om een jacht van 110 meter te laten bouwen. De jacht naar grootsheid betekent dat Arrow het spreekwoordelijke kind van de rekening is en te koop staat voor een kleine €140 miljoen.

Voor dat bedrag koopt u dus een nog geen drie jaar oud superjacht dat in 6 hutten plaats biedt aan 12 passagiers. Verder heeft het een zonnedek compleet met bubbelbad, een volledig uitgeruste fitnessruimte. Een bar en een loungegedeelte op het achterdek bieden de perfecte ruimte om te ontspannen. Met een snelheid van 17,5 knopen is dit schuitje niet bepaald langzaam.

Geen grote speler, wel €140 miljoen over?

Afijn, de moraal van dit verhaal is dat in de wereld van de grote spelers, groter altijd beter is. Mocht u van het slag size doesn’t matter zijn en heeft u nog €140 miljoen liggen? 

Dan vindt u meer informatie over deze boot op; Fraseryachts.com

Voor meer informatie: Quotenet.nl

Foto: Fraseryachts

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht