Informatie voor de watersporter

Brunel-boot doet in mei mee aan North Sea Regatta 2014 en blijft een maand in Scheveningen voor promotie

AMSTERDAM – “Dat de Volvo Ocean Race Den Haag aandoet is vooral goed voor de belangstelling van de Nederlandse jeugd voor het zeilen. Als kind heb je helden nodig en helden worden in grote evenementen zoals de Volvo Ocean Race gemaakt. Het is prachtig als dit hele racecircuit hier neerstrijkt en 24 uur lang volop in de aandacht staat. Voor ons voelt het aan als even naar huis gaan.”

Aan het woord is Bouwe Bekking, een van de laatste Nederlandse zeilhelden en schipper van Team Brunel. Samen met een paar landgenoten en een handvol buitenlandse zeiltoppers zal de Volvo Oean Race veteraan vanaf 4 oktober weer meedoen met de zwaarste oceaan zeilrace ter wereld. Bekking ontvouwt voor de pers in Scheveningen zijn plannen voor de komende voorbereidende maanden.

“Volgende week woensdag wordt de mast op onze splinternieuwe Brunel boot geplaatst en vrijdag wordt onze 65 voeter in Engeland te water gelaten. Dan zeilen we met een normale bemanning (acht man en een mediareporter, red.) naar Lanzarote waar we de komende maanden zullen trainen en de definitieve bemanning selecteren. Half mei komen we naar Scheveningen om mee te doen met de North Sea Race. Daarna zullen we een maand lang vanuit Nederland varen, veel zeiltochten met relaties ondernemen, maar de boot ook dagelijks aan het publiek en vooral de jeugd laten zien. In juni gaan we weer terug naar Lanzarote om eind augustus koers te zetten naar startplaats Alicante.” (De Telegraaf Telesport, North Sea Regatta)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht