Informatie voor de watersporter

Brunel op halve kracht vanwege onklaar geraakt grootste fok

Alicante – Maandagmiddag passeerde Team Brunel met MAPFRE in hun kielzog de beruchte Kaap Hoorn. Enkele uren na de ronding moesten Bouwe Bekking en zijn mannen ongewild hun voet van het gaspedaal halen, toen hun J1 voorzeil beschadigd raakte. Omdat Team Brunel geen gebruik meer kon maken van de grootste fok, kon de Spaanse boot van schipper Iker Martínez het Nederlandse team inhalen.
Op dit moment proberen de zeilers van Team Brunel het beschadigde voorzeil te maken. “Ik weet nog niet of het zeil gerepareerd kan worden,” zegt Team Brunel directeur en drievoudig Whitbread Round the World Race-zeiler Gideon Messink. “Nadat de J1 fok beschadigd raakte was het team genoodzaakt om aan de wind met de kleinere J2 fok te varen. Dit is de reden dat we iets langzamer varen dan de rest van de vloot.”
Team Brunel had in de nacht voor de ronding ook al enkele mijlen verloren toen de navigatie schermen uitvielen. “Wegens vochtprobleem vielen alle navigatie-instrumenten op de mast en in de kuip uit,” vervolgt Gideon Messink. “Nadat Jens Dolmer de computer die de instrumenten aanstuurt drooggemaakt had, werkten alle schermen weer.”
Team Brunel vaart nu op een vierde plaats in de vijfde etappe van de Volvo Ocean Race. Het Nederlandse team moet nog ruim 1600 mijl afleggen naar de Braziliaanse havenstad Itajaí, waar de eerste boten op 5 april de finish zullen passeren.
Meer informatie www.brunelsailing.net

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht