Informatie voor de watersporter

Brunel waarschijnlijk de sponsor van Nederlandse boot met Bouwe Bekking als schipper in Volvo Ocean Race 2014

Amsterdam – Er doet in 2014 weer een Nederlandse boot mee aan de Volvo Ocean Race. Dat laten de initiatiefnemers, Sailing Holland, aan de NOS weten. Bouwe Bekking wordt de schipper van de boot. De hoofdsponsor wordt dinsdag gepresenteerd. Deze presentatie zal – volgens Nauticlink al dan niet bij toeval – plaatsvinden in een hotel vrijwel tegenover het hoofdkantoor van Brunel International. Brunel sponsorde al eerder boten in de Volvo Ocean Race, voor de eerste maal al in 1997. In 2005 sponsorde  Brunel ‘last minute’ een Australisch team in de Volvo Ocean Race.

Naast schipper Bekking is een andere oud-deelnemer, Gerd-Jan Poortman, bemanningslid. De operatie aan wal staat onder leiding van Gideon Messink. Andere bemanningsleden zijn nog niet bekend. De race start in oktober in het Spaanse Alicante. Voor Bekking is het zijn zevende deelname. Poortman deed twee keer mee, Messink drie keer.

Twaalfde editie
Sinds de eerste editie in 1973 is de race elf keer gehouden. In het begin heette het evenement The Whitbread Round the World Race, een naam die in 2001 werd vervangen door Volvo Ocean Race. Acht keer deed er een boot onder Nederlandse vlag mee. Drie keer leidde dat tot een overwinning: in 1978 en 1983 won Conny van Rietschoten met zijn Flyer I en Flyer II. In 2006 won ABN Amro I, met een internationale bemanning, de race. (NOS, The Volvo Ocean Race, Nauticlink, ‘Tom Touber: “Eerst de handtekening en stop in Nederlandse haven zit er sowieso niet in'” – NOSBrunel)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht