Brunel-zeilers moeten op roer gespietste grote vis verwijderen met zeillat

Alicante, Newport – Door een aanvaring met een grote vis is Team Brunel zijn voorsprong kwijtgeraakt. De Nederlandse boot zeilt nu op een vierde plek in de zesde Volvo Ocean Race etappe. Schipper Bouwe Bekking en zijn mannen zeilden al meer dan een dag aan de leiding toen het incident zich voordeed.

“We hoorde in één keer een doffe klap en zagen direct de snelheid teruglopen,” bericht onboard media reporter Stefan Coppers vanaf de boot. “Tevens lukte het haast niet meer om de boot op koers te houden. Na een korte inspectie bleek één van de twee roeren een grote vis gespietst te hebben. Met een reserve zeillat hebben we het beest van het roer afgeduwd. Helaas heeft de vis de aanvaring niet overleefd. Het roer en de boot waren niet beschadigd, zodat we zonder averij onze weg naar Newport konden vervolgen.”

De Volvo Ocean Race vloot vaart nog steeds dicht bij elkaar. De zes teams bepalen hun koers nu vooral aan de hand van de enorme wolkenpartijen die op dit moment boven de Atlantische Ocean hangen. Aan de randen zit meer wind dan het midden van een wolk. Door de aanvaring met de vis heeft Team Brunel ongeveer 5 mijl verloren op de concurrentie. De vloot wordt rond 6 mei in Newport verwacht. (Brunel Sailing)