Informatie voor de watersporter

Brunswick breidt leveringsprogramma Valiant opblaasboten en ribs uit met Comfort-, Classic-, en Sport-serie

PERSBERICHT
brunswick_valiant_580Amsterdam – Eerder introduceerde Valiant een volledig nieuw ontworpen lijn van acht modellen die ontwikkeld werden in samenwerking met het Italiaanse bedrijf Arimar, een befaamde producent van RIB’s die al vele jaren actief is in de markt.
Voor 2013 breidt VALIANT zijn vrijetijdsgamma uit. Het zal nu beschikbaar zijn in drie series: COMFORT, CLASSIC en SPORT.
COMFORT-serie
De serie COMFORT biedt 4 modellen aan van 5 m tot 6,30 m. Deze lijn wordt gekenmerkt door grijze pvc-tubes, witte bekleding en blauwe accenten, die de dynamische en moderne uitstraling versterken, terwijl ze toch de traditionele kleuren van Valiant behouden.
CLASSIC-serie
De serie CLASSIC biedt 5 modellen aan van 5 m tot 6,85 m. Deze nieuwe serie omvat een aanbod dat vergelijkbaar is met dat van het Comfort-gamma (romp – afmeting – dekconfiguratie) en daar bovenop een nagelnieuw model, de CLASSIC 685. De lijn wordt bepaald door crèmekleurige HYPALON “ORCA”-tubes met een nieuw logo, dat mooi past bij de neutrale tinten van zijn bekleding.
Dit nooit eerder geziene aanbod vervolledigt het bestaande gamma van Valiant.
Elk model in de COMFORT- en CLASSIC-serie biedt dezelfde indrukwekkende voordelen als vorig jaar met een aantal nieuwe kenmerken die voor 2013 werden toegevoegd omdat we ons productgamma constant willen verbeteren.
– Nieuwe consoles met hetzelfde sportieve gestroomlijnde design op het hele gamma; fantastische ergonomie met de nieuwste bedieningsinstrumenten, massa’s opbergruimte, standaard voorbank (optie op het 685-model)
– Standaard hydraulische besturing op alle modellen vanaf 5,80 m; optie voor 5,5 m (nieuw)
– Ruim voldoende opbergruimte: bank, kastjes in de voorsteven met nieuwe gasveeropening en afzonderlijke compartimenten, console …
– Zelflozende kenmerken
– Handvaten op tubes (nieuw)
– Optie om een comfortabel zonnedek te creëren niet alleen op de voorsteven, maar ook op de achtersteven met de klapbare rugleuning van de bank (alle modellen behalve 500)
– Grote tankinhoud
– Goed uitgeruste boten (zwemtrap, windscherm, leuning, lenspomp, kikker, kussens voor de Classic-versie)
Ook voor mensen die hun boot beter willen uitrusten, hebben we een volledige lijst met beschikbare opties. Klanten die ontspanning willen combineren met vissen kunnen kiezen voor een kaartplotter of een geïntegreerde viszoeker met een scherm van 5″, 7″ of 12″, terwijl anderen hun boot kunnen uitrusten met een skimast en een radiosysteem met mp3- en iPhone-functie. Mensen die de voorkeur geven aan meer ontspanning kunnen kiezen voor de uitbreidingen van het zonnedek, bimini, dekdouche of de nieuwste tafelset, om er slechts enkele te noemen…
SPORT-serie
De Sport-serie, die vorig jaar twee instapmodellen lanceerde, een 500 en 550 SPORT, werd dit jaar uitgebreid tot zeven modellen van 4,7 m tot 7,6 m. Deze RIB’s werden speciaal ontworpen om te voldoen aan de verwachtingen van klanten op het vlak van functionaliteit, prestaties en zeewaardigheid tegen een uiterst voordelige prijs.
De serie is verkrijgbaar met een lichtgrijze pvc-tube en veiligheidstouwen en bumper in rood en blauw, die zijn sportieve look benadrukken. Hij zal ook verkrijgbaar zijn in een donkergrijze Hypalon Orca-versie.
Alle dekken zijn volledig vlak en eenvoudig uitgerust met afzonderlijke kastjes voor boeg en anker.
Een lijst van optionele consoles, een stijl om tegen te leunen en banken zijn verkrijgbaar om een “persoonlijke configuratie te creëren op basis van de behoeften van elke schipper”. We zullen ook aanbevolen pakketten introduceren.
Tubes van modellen vanaf 5,8 m zullen uitgerust zijn met een platform van glasvezel dat de stabilisatie van de RIB zal vergroten voor de beste prestaties in alle veiligheid. Met dit platform kan een optionele roestvrij stalen bar op wieltjes geïnstalleerd worden die voorzien is van een set navigatielichten waardoor het dek op de achtersteven volledig open blijft.
Optionele accessoires zijn verkrijgbaar om in uw behoeften te voorzien, ongeacht of het om sportieve of prestatiegerichte activiteiten gaat, of om vissen: skimast (van de 550-modellen), life-tank (op de 630- en 760-modellen), T-top.
Deze SPORT-serie behoudt duidelijk de traditionele waarden van een semi-RIB, inclusief prestaties, stabiliteit en veiligheid met transport- en opbergcomfort.
Meer informatie www.valiant-boats.com en www.brunswick-marine.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht