Informatie voor de watersporter

Brunswick Marine introduceert in de autowereld bekend systeem nu tegen diefstal van motorboten

PERSBERICHT
PETIT-RECHAIN (België) – Brunswick Marine in EMEA heeft een nieuw antidiefstalsysteem (TDS: Theft Deterrent System) aangekondigd. Het is gebaseerd op de beveiligingssystemen uit de autowereld en geeft gemoedsrust door uw boot onaantrekkelijk te maken voor dieven. Het antidiefstalsysteem is gebouwd rond een basisstation dat eenvoudig gemonteerd kan worden en twee sleutels. Wanneer u een van de sleutels in het basisstation steekt, zal de motor (of zullen de motoren) van uw boot volledig normaal werken.
Zonder de juiste sleutel zal de motor (of zullen de motoren) echter slechts over een beperkt bruikbaar vermogen beschikken. Het gaat dus niet om een volledige startonderbreking, zodat in een noodgeval de boot nog steeds kan bewegen, zij het bijzonder langzaam.
Elke sleutel heeft een transponder die in verbinding staat met het basisstation en die radiosignalen uitzendt naar het computersysteem van de motor via het CAN berichtsysteem dat eigendom is van Mercury.
De status van het systeem is eenvoudig af te lezen:
• Rood licht – betekent dat de juiste sleutel ontbreekt en dat de motor beperkt is tot een vooraf bepaald toerental.
• Groen licht – de juiste sleutel zit in het basisstation en het systeem is uitgeschakeld zodat de motor normaal werkt.
• Het nieuwe antidiefstalsysteem van Mercury omvat ook een rood knipperlicht, vergelijkbaar met veel autosystemen, dat aangeeft dat het systeem op de boot geïnstalleerd is, zelfs wanneer het contact uitgeschakeld is.
• Het nieuwe antidiefstalsysteem van Mercury is nu verkrijgbaar voor de EFI-viertaktbuitenboordmotoren met Smart Craft van 40, 50, 60 en 150 pk.
Meer informatie www.brunswick-marine.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht