Informatie voor de watersporter
Candela maakt T-Top versie van langste elektrische boot C-8

Candela maakt T-Top versie van langste elektrische boot C-8

De Candela C-8 is de eerste elektrische boot met de actieradius om te reizen tussen populaire bestemmingen aan de Middellandse Zeekust en de grote meren van Zuid-Europa. Nu is er ook een versie voor de zonovergoten markten: Candela T-TOP.

De Candela C-8 is de enige elektrische boot met een bereik van 50 zeemijlen bij 22 knopen op één lading. Het 2-3 keer langere bereik dan andere elektrische boten is mogelijk door de draagvleugeltechnologie, die het energieverbruik met 80% vermindert in vergelijking met planerende rompen. Dankzij de draagvleugels is de Candela C-8 geschikt voor havenhoppende motorbootvaarders die duurzaam willen reizen tussen de populaire havens aan de grote meren van Italië, Zwitserland en Oostenrijk of de mediterrane kusten van Kroatië, Griekenland en Spanje.

Samen met de opening van twee nieuwe showrooms in Cannes, samen met de Franse partner Sud Plaisance, lanceert het Zweedse maritieme technologiebedrijf ook de Candela C-8 T-TOP versie, die beschikt over een koolstofvezel zonnedak dat ruimschoots schaduw biedt aan de acht passagiers, evenals nieuwe functies die de C-8 de ideale plek maken om lange, zonovergoten dagen op het water door te brengen.

De koolstofvezel T-Top weegt slechts 47 kilogram, maar is stevig genoeg om verschillende waterspeeltjes te vervoeren – twee SUP’s, een kajak en een heleboel hengels. Of waarom niet waterskiën, want de wake-less C-8 is het ideale vaartuig om die mooie grote spraybochten te perfectioneren.

De T-Top heeft ook bevestigingspunten voor extra apparatuur, zoals radar, zoeklichten of een VHF-antenne. Hij wordt ook voorzien van binnenverlichting, met de mogelijkheid van een rood nachtlicht dat het nachtzicht van de bemanning beschermt – handig bij thuiskomst na een laat diner. Het Fusion geluidssysteem met zes luidsprekers is goed hoorbaar, want de C-8 is fluisterstil, zelfs bij de topsnelheid van 30 knopen.

Rijden met de Candela C-8 in golven op de Middellandse Zee is als rijden met een hoogwaardige elektrische auto op de snelweg: Stil, soepel en zonder uitstoot. Door de boot uit het water te tillen wordt niet alleen het verbruik teruggebracht tot een fractie van wat een planerende boot zou verbruiken, het zorgt ook voor een ongeëvenaarde rit op zee omdat de boot onaangetast is door de golven.

-De rit is gewoon beter. Als je eenmaal vliegt, zijn alle slechte dingen van het traditionele varen verdwenen. Het is stil, er is geen gerammel en het is heel goedkoop om te besturen, zegt Bruno Delahaye, de CEO van Sud Plaisance, die onlangs de C-8 buiten Cannes heeft uitgeprobeerd.

Hoewel passagiers misschien niet willen dat de rit eindigt, is de Candela C-8 T-TOP de perfecte plek om rond te hangen zodra je het anker hebt laten vallen op je favoriete bestemming.

Met zijn optionele opvouwbare spiegel wordt de C-8 T-Top een ruim sociaal platform om te zwemmen, te duiken of aan watersport te doen. De voorkajuit uitgerust met een scheepshoofd geeft ook de mogelijkheid om buiten te overnachten.

Voor meer informatie: mynewsdesk.com (Engels)

Foto: Candela

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht