Informatie voor de watersporter

Cast van de musical Little Mermaid zet zich in voor schone Noordzee

PERSBERICHT
Wijk aan Zee – Jaarlijks verdwijnen grote hoeveelheden afval in de Noordzee. Een groot deel van het afval in zee en op de stranden bestaat uit slecht afbreekbare materialen zoals plastics. Vervelend voor badgasten en watersporters, maar rampzalig voor veel vogels, vissen en andere zeedieren, die sterven omdat ze het afval binnenkrijgen of erin verstrikt raken. Om de vervuiling te stoppen, moet worden voorkomen dat afval in onze zeeën en oceanen terechtkomt.
De Stichting De Noordzee is de onafhankelijke natuur- en milieuorganisatie die zich inzet voor een duurzaam gebruik van de Noordzee en een gezonde zee vol vis, dolfijnen en ander leven. Belangrijke speerpunten zijn: schone scheepvaart, duurzame visserij (VISwijzer), ruimte voor natuur en afvalvrije zee en stranden. In dat kader biedt Stichting De Noordzee strand- en zeeliefhebbers de kans om iets terug te doen voor hun geliefde Noordzee.
Stichting De Noordzee heeft voor dit doel nu heel toepasselijk ook de cast van de musical Little Mermaid weten te interesseren.  Op 22 september zullen de Little Mermaid-artiesten in Wijk aan Zee daadwerkelijk hun steentje gaan bijdragen door zelf afval op te ruimen en te tellen. Op deze manier helpen zij extra mee het afvalprobleem onder de aandacht te brengen.
Meer informatie De Stichting Noordzee

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht