Informatie voor de watersporter

Catamaran-spektakel Bolster Teamrace Knockout 2014 wedstrijd op 17 mei voor de tribunes op het catamaranstrand Marina Muiderzand

PERSBERICHT

Almere – Op 17 mei 2014 om 16:00 is het weer zover, dan wordt voor de 4e keer de Bolster Teamrace Knockout georganiseerd. Dit jaar is het bekende catamaranstrand Marina Muiderzand opnieuw het strijdtoneel. DUIN tovert deze locatie momenteel om in een waar duinlandschap, alsof je je een dag aan zee waant. Nieuw dit jaar is het type catamaran waarop wordt gestreden: de Olympische Nacra 17.
De organisatie heeft voor deze editie de crème de la crème uit deze catamaranklasse weten te strikken. Dé kans dus om deze Olympische topzeilers van dichtbij hun kunsten te zien vertonen. Niet alleen voor de zeilers is het een waar schaakspel, ook voor de toeschouwers is het een zeer spectaculair evenement. De catamarans scheren namelijk letterlijk langs de tribunes bij de finish, een genot voor jong en oud! De organisatie verwacht ook dit jaar weer grote getale bezoekers tijdens dit vrij toegankelijke evenement.
De lijst met internationale topzeilers is lang en ieder team bevat wel één Olympische kandidaat. De beste Nacra 17 zeilers, die op dit moment hun Olympische campagne zeilen in Hyères, zullen aanwezig zijn. Neem bijvoorbeeld Darren Bundock (tweevoudig Olympisch medaille winnaar en winnaar America’s Cup 2013), Jeroen van Leeuwen (tweevoudig wereldkampioen), Thijs Visser (jongste wereldkampioen ooit), Jason Waterhouse (Youth America’s cup), Billy Besson (huidig wereldkampioen Nacra 17), Tom Phipps en Zennor Pascoe. Allemaal nemen ze het tegen elkaar op in Muiderzand. Er wordt in zeer kleurrijke outfits 2-tegen-2 gezeild.
Focus, teamwork en lef luisteren hier heel nauw, iets waar naamsponsor Bolster grote organisaties dagelijks in ondersteunt en in de Teamrace Knockout duidelijk herkend. Na twee rondes met een ‘best of three’ is bekend wie de finale mogen gaan zeilen. Officiële matchrace umpires van DMTRA zullen alles scherp in de gaten houden en waarborgen dat alles volgens de regels zal verlopen.
Vanaf de kant is het zeilspektakel bijzonder goed te volgen. Op grote schermen zal het schouwspel op het water goed zichtbaar zijn dankzij de on-board camera’s en meevliegende drones. Ook zijn Marcelien de Koning en Frans Sluyters weer van de partij, zij zullen live commentaar geven van de strategieën en acties op het water. Via YouTube zal direct na het event een compilatie online gezet worden.
Limbodansen – How low can you go?
Naast het matchracen is het limbodansen een net zo’n populair onderdeel van de Bolster Teamrace Knockout geworden. Deelnemers dienen tijdens dit onderdeel zo laag mogelijk met hun mast boven het water te komen, maar zonder de catamaran om te laten slaan. Een knap staaltje boothandling, vaak onder luid gejuich wanneer de zeilers het net-niet redden en alsnog te water gaan. Het publiek is tevens jury, via borden met cijfers en hun applaus bepalen zij de uiteindelijke winnaar. De winnaar van het onderdeel limbodansen krijgen een check t.w.v. € 250 die zij aan een goed doel naar keuze mogen schenken.
Nieuw: Teamrace Knockout OPEN
Niet alleen de olympische zeilers zullen tegen elkaar strijden tijdens de Teamrace Knockout, ook andere geoefende catamaranzeilers kunnen hun vaardigheden tonen in de open klasse. In totaal kunnen 16 catamarans in 8 teams onderling de strijd aanbinden. Enige voorwaarde is het bezitten van een Formule 18 catamaran en een glimlach richting het publiek. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, inschrijven hiervoor kan via de website van de Bolster Teamrace Knockout.
Programma Bolster Teamrace Knockout:
11:00 – 15:00 Teamrace Knockout Open Formule 18
15:00 – 16:00 Limbodansen
16:00 Teamrace Knockout Nacra 17
Adres: Marina Muiderzand/Sail-Today
IJmeerdijk 20 Almere
Meer informatie www.teamraceknockout.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht