Informatie voor de watersporter

Catamaran-wedstrijden voor jong zeiltalent in Volvo Ocean Race-week in Scheveningen

PERSBERICHT
Den Haag – De internationale zeilwedstrijd Red Bull Foiling Generation komt in juni dit jaar naar Nederland. Van 25 juni tot en met 30 juni krijgen de 32 grootste Nederlandse zeiltalenten, tijdens de drukbezochte finaleweek van de Volvo Ocean Race in Den Haag, de unieke kans om te leren varen in de spectaculaire tweepersoons Flying Phantom boten.

foto: Jasper van Staveren/ Red Bull

Met deze hydrofoil zeilcompetitie krijgen talenten de kans om zich te profileren en misschien wel ooit door te kunnen stromen naar bijvoorbeeld de America’s Cup of de Volvo Ocean Race. Foiling Generation betekent voor veel jonge zeilers de eerste keer dat ze in zulke geavanceerde boten kunnen varen en racen. Deze catamarans kunnen maar liefst snelheden tot 65 km/u behalen.
Red Bull Foiling Generation geeft vleugels aan jong zeiltalent over de hele wereld. Deze competitie wordt naast Nederland ook georganiseerd in: Oostenrijk, Nieuw Zeeland, Zwitserland, Frankrijk en de Verenigde Staten. De winnende teams van ieder land mogen hun land vertegenwoordigen tijdens de World Final in Miami (V.S.) later dit jaar.
Deelname
In samenwerking met het Watersportverbond worden de meest talentvolle Nederlandse zeilers geselecteerd voor deze prestigieuze competitie. Hierbij wordt met name gekeken naar recent behaalde resultaten van zeilers die geboren zijn tussen 1 januari 1997 en 31 december 2001. Daarnaast worden een aantal zeilers op naam uitgenodigd en kan het Watersportverbond wild cards toewijzen.
Meer informatie foilinggeneration.redbull.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht