Informatie voor de watersporter

CEO Turner stapt op omdat eigenaren Volvo Ocean Race ambitieus plan voor tweejaarlijkse cyclus opgeven

Alicante – De organisatie van de Volvo Ocean Race heeft bekend gemaakt dat het eerdere plan om de wedstrijd niet om de vier jaar, maar om de twee jaar te houden, niet doorgaat. De eerder geplande Volvo Ocean Race 2019-2020 met nieuwe boten is gecancelled.

De aandeelhouders in de race (AB Volvo en Volvo Cars) zijn van mening dat er meer voorbereiding nodig is om het ambitieuze idee te verwezenlijken. Als gevolg van deze beslissing heeft de huidige CEO van de Volvo Ocean Race Mark Turner besloten op te stappen. Hij blijft nog wel aan tot er een opvolger is gevonden.

Het feit dat het al een hele toer bleek om voldoende boten gesponsord te krijgen voor de komende race, die 22 oktober start, zal niet helemaal vreemd zijn aan de bijgestelde ambitie. Het ontwerptraject voor een nieuwe boot, type ‘foilende IMOCA‘, gaat gewoon door. Het vertrek van Turner zou geen gevolgen hebben voor de komende race.

Turner hield zich vooral bezig met de strategie van de wedstrijd voor de toekomst. Binnenkort zal bekend worden gemaakt, wanneer de eerst volgende Volvo Ocean Race na die van dit jaar, zal starten en met welke type boot. Dat de huidige boten nog een keer zullen worden gebruikt, behoort ook tot de mogelijkheden. (Nauticlink, Volvo Ocean Race)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht