windverwachting

Challenge Cup en organisatrice integreren in Amsterdam Yacht Club

PERSBERICHT
challengecup_jaquelineterpstra_AYCVinkeveen, Amsterdam – The Challenge Cup wordt dit jaar voor het eerst onder de vlag van de Amsterdam Yacht Club gevaren. Dit in navolging van Team Brunel, het eerste jacht dat AYC vertegenwoordigt op alle wereldzeeën.
Tevens is daarmee Jacqueline Terpstra, oprichtster van The Challenge Cup 17 jaar geleden toegetreden tot het bestuur van AYC. “De Challenge Cup past perfect binnen de doelstellingen van Amsterdam Yacht Club (AYC) namelijk het wedstrijdzeilen op zee te stimuleren, daar de jeugd bij te betrekken en talenten te ondersteunen” aldus Jacqueline Terpstra.
The Challenge Cup, staat voor 200 mijl off-shore racing en is al 17 jaar de opstap naar lange afstandsraces. Het evenement stimuleert zeilers om hun grenzen te verleggen van zoet naar zout en om meer uit je boot, team en jezelf te halen. Serious Sailing and serious fun is het uitgangspunt. Dit jaar streven wij naar minimaal 70 jachten aan de start. Daarmee is de Challenge Cup wederom de grootste oversteek van Nederland naar Engeland en terug.
In oktober 2014 werd in navolging van de roemruchte internationale yacht clubs zoals de New York Yacht Club, de Sint Petersburg Yacht Club en de Thames Yacht Club, de Amsterdam Yacht Club opgericht. De Amsterdam Yacht Club is een bruisende ontmoetingsplek zijn voor alle watersport- en bootliefhebbers met daaraan gekoppeld de Business Societeitsgedachte“ De internationale AYC is opgezet conform de reglementen van het Koninklijk Nederlands Watersportverbond en opgericht door een aantal fanatiek (zee-)zeilende zakenmensen uit Amsterdam en omstreken. De Amsterdam Yacht Club is gevestigd in het 5-sterren Grand Hotel Amrâth aan de Prins Hendrikkade, in het centrum van Amsterdam. Dit statige pand stond vroeger bekend als het “Scheepvaarthuys” en is, gelegen aan de oevers van het IJ, dé ideale plek voor een gezellige, maritieme sociëteit.
Meer informatie www.challengecup.nl en www.amsterdamyachtclub.com

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X