Chartercrew organiseert op 25 en 26 maart tweedaagse training voor matroos op traditionele zeilvaart

PERSBERICHT
Lelystad – Op 25 en 26 maart van dit jaar wordt er een tweedaagse Training Matroos gegeven. Deze training, die vorig jaar nog in één dag werd gegeven, wordt ondersteund door verzekerings-maatschappij EOC. Trainer Peter Lock en Chartercrew hebben de jaarlijkse Training Matroos – voor aankomende en reeds werkzame matrozen binnen de traditionele zeilende chartervaart – nieuw leven in geblazen.
Veiligheid op de agenda
Veiligheid binnen de chartervaart staat hoog op de agenda en daarom brengen de instructeurs de Training Matroos wederom onder de aandacht. Na een aantal incidenten in 2016 blijkt maar weer hoe belangrijk het is om de kennis van mensen die binnen de zeilchartervaart werkzaam zijn, of willen zijn, op peil te houden of te brengen. Scheepsverzekeringsmaatschappij EOC staat achter dit initiatief en stelt een aantal trainingsplaatsen beschikbaar door financiële ondersteuning.
Leren van vroeger
Deelnemers aan de training zullen op de eerste dag bij de Bataviawerf alles over de geschiedenis van het VOC-zeilen leren. Tevens zien zij hoe vroeger de zeilen werden gemaakt en gerepareerd. Op de replica van het VOC-schip de Batavia worden alle zeiltermen besproken, evenals de kennis van de veelomvattende reizen en het leven als bemanning aan boord.
Theorie in praktijk
Daarna wordt de overstap gemaakt naar brigantijn Bounty en mogen de cursisten de theorie in praktijk brengen. Na deze pittige eerste cursusdag wordt er gezamenlijk gegeten en zal het gezelschap zich verplaatsen naar de Groninger tjalk ResNova voor een overnachting. Op de tweede cursusdag krijgen de deelnemers in kleine groepen uitleg over de verschillende onderdelen die tijdens het zeilen aan bod komen en er zullen tevens diverse manoeuvres worden geoefend.
De volgende onderdelen komen tijdens de training ook aanbod:
Vaarklaar maken
Dwarsgetuigd zeilen
Zeilbediening; hijsen, strijken, trimmen en manoeuvres
Knopen leggen
Wantklimmen (afhankelijk van weerssituatie)
Trosbehandeling
Ontmeren en afmeren (inclusief sluis)
Gastheerschap en gastbeleving
Inclusief
Matrozen, aankomende matrozen en andere geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website: www.chartercrew.nl. Kosten voor deze tweedaagse Training Matroos bedragen €245,- per persoon. Dit is inclusief ontvangst met koffie/thee en VOC-koek op de Bataviawerf, een rondleiding, lunch, avondeten, overnachting aan boord van ResNova, ontbijt en het gedetailleerde lesmateriaal.
Meer informatie www.chartercrew.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X