Informatie voor de watersporter

Checklist boot winterklaar maken en boot beschermen tegen vorst van DOV bootverzekeringen

PERSBERICHT
DOV_wintercheck2Meppel – De herfst is in volle gang en de winter staat alweer bijna voor de deur. Vorst en vocht indringing kunnen funest zijn voor uw schip. Net als andere jaren wil DOV Verzekeringen daarom weer uw aandacht vestigen op haar wintercheck. Bekijk de winterchecklist van DOV en help uw schip de winter door.
De winter is dé periode voor controle en preventief onderhoud aan uw pleziervaartuig. Zo kunt u tijdens het vaarseizoen volgend jaar zonder zorgen het water op. DOV geeft u alvast 10 handige wintertips. Loop deze lijst af en doe er uw voordeel mee.
Afvinken maar…
1. Ververs de olie van uw motor en vervang de oliefilters. Laat de motor vervolgens enkele minuten draaien zodat de nieuwe olie zich kan verspreiden.
2. Vervang de koelvloeistof elke 2 jaar. Dit is belangrijk vanwege de afnemende werking van de corrosiewerende bestanddelen.
3. Heeft de impeller van de koelwaterpomp al 100 uur gedraaid? Vervang deze.
4. Koppel de accupolen los en vet deze in met zuurvrije vaseline.
5. Is de loospijp uitgerust met een afsluiter? Laat deze dan openstaan. Steek een tuinslang in de loospijp die circa 30 centimeter onder water steekt. Dop de beide uiteinden van de tuinslang af met een kurk.
6. Laat de boiler leeglopen en blaas de waterleiding door. Zet de zekering van de boiler om zodat u droogkoken voorkomt.
7. Behandel ramen en deurrubbers met een siliconenspray.
8. Vul brandstoftanks volledig af. Dit voorkomt condensvorming. Voeg een micro-organismendodend additief aan diesel toe.
9. Bij buitenboord- en interkoeling: beveilig buitenboordafsluiters tegen stukvriezen en draai vervolgens dicht.
10. Plaats matrassen, kooiplanken en vloerdelen verticaal.
Meer tips? De gehele winterchecklist is te lezen en te printen op de DOV-website.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht