Informatie voor de watersporter

Chill-duo krijgt voor brandstichting op kajuitjacht 80 uur werkstraf en boete van € 10.000

Leeuwarden – Samen met zijn maten was een inwoner van Beetsterzwaag (19) verantwoordelijk voor het uitbranden van een boot. Op 31 december 2009 brandde op de Tussendiepen in Drachten een kajuitjacht uit. De Beetsterzwaagster en een 17-jarige jongen uit Boornbergum werden opgepakt. Zij waren op de boot geweest en hadden kaarsen aangestoken.

De Boornbergumer is een jaar geleden al door de kinderrechter veroordeeld. Hij kreeg een werkstraf van 80 uur. De rechter besliste dat de jongen de schade moest betalen. Het ging om een aanzienlijk bedrag: naast de 8000 euro dagwaarde van de boot, moest er 2000 euro voor de verbrande inboedel betaald worden.

Dinsdag bepaalde de politierechter dat de Beetsterzwaagster ook zijn financiële steentje moet bijdragen. Ook hij kreeg een werkstraf van 80 uur. Hij was degene die de boot had gevonden. Het vriendengroepje vond het wel een geschikte plek om te chillen. Nadat het zeil aan de kant was geschoven en er een paar kaarsjes waren aangestoken, maakten de vrienden het zich gemakkelijk. (Waldnet)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht