Informatie voor de watersporter
Clean up on Tour haalt 1663 kg afval uit water in Nederland

Clean up on Tour haalt 1663 kg afval uit water in Nederland

Het eerste seizoen van Clean up on Tour, het initiatief van het Watersportverbond en haar partner Allianz om al suppend de wateren van Nederland schoon te maken, heeft 1.663 kg afval opgebracht. Maar liefst twintig groepen trokken er dit jaar op uit om zes steden te ontdoen van afval in het water.

Dit jaar namen 135 Nederlanders deel aan Clean up on Tour. Deelname is gratis en het materiaal wordt ter beschikking gesteld. Niet alleen maak je het het water schoon, onder leiding van een instructeur leer je ook eerst de kneepjes van het suppen.

Floor van den Brandt, verantwoordelijk voor de uitvoering van Clean up on Tour bij het Watersportverbond: “Clean up on Tour is onderdeel van The Future is Water, het duurzaamheidsprogramma van het Watersportverbond.  Vanuit deze missie wil het Watersportverbond samen met partner Allianz Benelux de Nederlandse wateren schoonmaken en bewustzijn creëren over waar ons afval belandt als we daar onzorgvuldig mee omgaan. En we willen vooral ook aanzetten tot actie. Dankzij Allianz, kunnen wij dit gratis aanbieden waardoor we Clean up on Tour laagdrempelig kunnen houden. Daar zijn we super blij mee.”

Paul Möller, Head of Communications, Branding & ESG bij Allianz Benelux: “Op veel locaties zijn ook medewerkers van Allianz Benelux het water op gegaan. Hiermee willen we onder het personeel meer binding met het water en watersport creëren en hoe je beter met de natuur kunt omgaan. Het samen met anderen oplossingen zoeken voor een duurzame toekomst past goed bij onze purpose: ‘We secure your future’.”

Ook de gemeenten en steden zijn blij met de actie. Wethouder Anne Mulder, Gemeente Den Haag: ‘Wij zijn blij met dit initiatief waarmee Den Haag nog schoner wordt. Door het jaar heen organiseren we samen met bedrijven, scholen en inwoners van onze stad opschoonacties om de Haagse wateren schoon te houden. Op deze manier creëren we met z’n allen meer bewustzijn over de gevolgen van afval en denken we beter na over wat we met ons afval doen.

Om het initiatief nog meer kracht bij te zetten, heeft olympisch goudenmedaillewinnaar Kiran Badloe zich als ambassadeur achter Clean up on Tour geschaard. ‘Door het windsurfen sta ik bijna dagelijks op het water. Er zijn dagen dat er ongelooflijk veel rommel in het water rondzweeft. Dat kan dan aan mijn foil blijven hangen, wat het verschil kan zijn tussen winst of verlies. Maar erger nog is dat ook dieren verstrikt kunnen raken in het vuil, het opeten en zelfs hierdoor kunnen overlijden. We moeten zorgvuldiger omgaan met afval, en als het dan gaat zwerven, moeten we het samen opruimen. Dat gebeurt nu dus ook met Clean up on Tour. Gezellig samen en goed voor ons leefklimaat.’’

Lees verder op watersportverbond.nl

Foto: Clean up on Tour

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht