windverwachting

Commissaris van de Koningin in Zeeland Karla Peijs opent nieuwe jachthaven 'Oesterhaven' in Wolphaartsdijk

Wolphaartsdijk – Afgelopen zaterdag 31 maart heeft Karla Peijs, Commissaris van de Koningin in Zeeland, de nieuwe ‘Oesterhaven’ in Wolphaartsdijk geopend. De Oesterhaven is een uitbreiding van de jachthaven bij Zeilschool De Viking en heeft 95 nieuwe ligplaatsen, in totaal is er plaats voor 153 boten.
Deze kleinschalige jachthaven heeft een prachtig zicht over het Veerse Meer en is gunstig gelegen vlakbij de Zandkreeksluis. Ook zijn er twaalf nieuwe trekkershutten die 48 slaapplaatsen voor de watersporters bieden. Naast een uitgebreid welkomstpakket met actuele informatie over restaurants, musea, bezienswaardigheden, een Deltagids en getijdentabel ontvangen de ligplaatshouders jaarlijks gratis vier dozijn Veerse Meer oesters van eigen kweek.
De sfeer in de haven is zeer gemoedelijk, het terrein is goed verzorgd en er staan grote tafels, waar meerdere gezinnen bij elkaar kunnen aanschuiven. De Oesterhaven dankt haar naam aan de recente oesterkweek. Het afgelopen jaar is een geslaagde proef gedaan om oesters buiten de haven te kweken. Deze Veerse Meer oesters groeien er prima en zijn uitstekend van kwaliteit.
De Watersporters kunnen bij ons danook genieten van vers zeebanket van ‘eigen kweek’.
Meer informatie www.oesterhaven.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X