Informatie voor de watersporter
Compact Team Allianz op mega Kieler Woche

Compact Team Allianz op mega Kieler Woche

Op 22 juni start het tweede deel van een van de meest bekende zeilwedstrijden van Europa; De Kieler Woche. In deze 140ste editie komen club- en zeezeilers in de eerste week in actie en de olympische profzeilers in de tweede week van 22 – 26 juni. Daaronder ook de Team Allianz zeilers van de nationale selectie van het Watersportverbond. Wereldkampioenen Bart Lambriex en Floris van de Werken zijn de meest bekende Nederlandse atleten in de 49er Skiff klasse bij de mannen, alsook Maxime Jonker in de ILCA6.

Mega-evenement

Het evenement wordt voor het eerst sinds 2019 weer georganiseerd in de maand juni en met een recordinschrijving van 175 Olympische skiffs, zijn de Olympische 49er en 49er FX terug in zeer grote getalen. Daarnaast maakt een topveld in de Nacra 17 zich ook klaar voor de Kieler Woche.

In totaal doen er ongeveer 4.000 zeilers mee uit 46 landen in 26 evenementen – variërend van de juniorklassen tot de Olympische disciplines en offshore-jachten. De wedstrijdcomités zijn actief op negen verschillende banen. Een indrukwekkende operatie die goed is voor 270 wedstrijden aan in totaal.

Voorbereiding op EK 49er, 49erFX en Nacra17

Namens Team Allianz verschijnen twee teams in de 49er aan de start, Bart Lambriex / Floris van de Werken en Pim van Vugt / Scipio Houtman. Wereldkampioenen Lambriex en Van de Werken wonnen onlangs in Nederland de Allianz Regatta.

Bij de vrouwen inde 49erFX zeilen Willemijn Offerman en Emma Siewers samen. Beide sporters waren een poos uit de running en gaan in Kiel samen wedstrijdritme opdoen. Het team van Odile van Aanholt en Annette Duetz laat dit toernooi aan zich voorbijgaan.

In de Nacra 17 zijn Laila van der Meer en Bjarne Bouwer van de partij in een sterk veld. Voor alle zeilers in de 49er en in de Nacra is de Kieler Woche de opmaat naar het EK in Aarhus Denemarken een paar 100 km noordelijker van 5 tot en met 10 juli 2022.

En tot slot, in de ILCA6 klasse bij de vrouwen is er ook sprake van een heel sterk veld. Namens Team Allianz doen Mirthe Akkerman en Maxime Jonker mee. Jonker heeft dit voorjaar de stijgende lijn weer te pakken. Vorig jaar werd Jonker nog 2e op het EK.

Voor meer informatie: teamallianz.nl

Foto: Team Allianz

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht