windverwachting

Compensatieregeling getroffen sectoren door corona-maatregelen nog niet voor de chartervaart

Hoorn – De overheid geeft ondernemers die zijn getroffen door de coronamaatregelen een eenmalig vast bedrag van € 4.000 via de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS).

De tegemoetkoming is voor die ondernemers die het meest worden geraakt door de overheidsmaatregelen tijdens de coronacrisis. Om in aanmerking te komen voor de TOGS moet uw hoofdactiviteit overeenkomen met een van de door de overheid vastgestelde SBI-codes. De SBI code is de code van je hoofdactiviteit waarmee je geregistreerd staat bij de Kamer van Koophandel.

De lijst met SBI codes is vrijdagmiddag gepubliceerd en heeft menig weekend van ondernemers bedorven. Verschillende door Corona gedupeerde bedrijven komen niet voor in de SBI lijst. Zo ook niet de binnenvaart (passagiersvaart en veerdiensten) met SBI code 5030, waaronder vele charter-ondernemingen. Geen Watersport, maar wel Onderwatersport. (www.zeepost.info, ‘Helft chartervloot virtueel failliet’ – Scheepspost)

1 Bericht

  • Gerwin Klok, Nederlandse jachtbouw industrie

    2 jaren geleden / 1 april 2020 om 21:19 uur

    Die SBI codes veroorzaken een onterechte discriminatie van bedrijven die in volstrekt vergelijkbare omstandigheden verkeren met ondernemingen die wel in aanmerking komen voor de TOGS regeling. Iedereen begrijpt dat net als bij de jachtverhuur bedrijven het geval is de chartervaart dit voorjaar niet op enige omzet van betekenis kan rekenen terwijl de kosten al gemaakt zijn of gewoon doorgaan. Die noodsteun is voor deze ondernemingen van levensbelang. NJI heeft dit nogmaals bij de verantwoordelijke bewindspersoon onder de aandacht gebracht.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X