windverwachting

Concurrerende brancheorganisatie SWRTN ziet stijgende belangstelling vanuit de hoek van HISWA-watersportondernemers

PERSBERICHT
Grou – Veel watersportondernemers zien geen toekomst meer in HISWA. In de maand september begon het steeds meer op te vallen dat Stichting Watersport Recreatie Toerisme Nederland (SWRTN) steeds meer vragen krijgt over lidmaatschap van watersportondernemers. Wat nog veel opvallender was is dat ze allemaal uit de hoek van HISWA komen. De ondernemers maken zich zorgen over de financiële ontwikkelingen binnen deze organisatie en zoeken een uitweg naar een alternatieve brancheorganisatie.
Nu de uiterste opzegdatum bij de wel bekende brancheorganisatie nadert (leden moeten voor 1 oktober afzeggen) overwegen ondernemers om het lidmaatschap op te zeggen en per 1 januari 2015 over te stappen naar een alternatief. Sommige ondernemers zeggen in ieder geval dat ze aankomende maanden zullen zien of ze wel of niet overstappen.
Zo melden leden na de laatste ledenvergadering half september dat ‘HISWA ook na recente reorganisaties in de uitvoerende diensten, financieel zwak blijft en dat het bestuur nog geen inzicht naar verbetering’ geeft. ‘In die vergadering zou er duidelijkheid komen, maar cijfers bleven nog even in de tas’’. Wel gaf de voorzitter toe dat het aantal leden van de vereniging ernstig onder druk staat en dat er alles aan gedaan wordt om het aantal leden te laten groeien. “Het lijkt erop dat de cijfers bewust tot na 1 oktober ‘onder de pet worden gehouden’. Als er een robuust financieel vooruitzicht was dan was dat immers wel kenbaar gemaakt om de rust in de vereniging terug te brengen”, zo meldt een HISWA-lid, die twijfeldt over z’n lidmaatschap, aan SWRTN.
Meer informatie www.swrtn.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X