Informatie voor de watersporter

Contest Yachts slaat op Boot Düsseldorf met modern ontwerp van 42 voet zeiljacht nieuwe richting in

PERSBERICHT
Medemblik – Contest komt met een compleet nieuw modern ontwerp van een 42ft familie/ performance zeiljacht op Boot Dusseldorf. Als een van de weinige semi-custom werven in de wereld bouwt Contest Yachts haar schepen in composiet onder de Lloyds regelgeving. Contest is befaamd om haar innovatieve werkwijze en de nieuwe 42CS is hierop uiteraard geen uitzondering.
De Contest 42CS onderscheidt zich qua ontwerp zichtbaar van de andere Contest jachten door de ruime achterkuip met dubbele stuurwielen. In de filosofie van de werf geeft, bij deze maat, een achterkuip, zowel bovendeks als benedendeks, de meest optimale benutting van de beschikbare ruimte. Het schip krijgt hiermee ook een sportieve look en dat is wat ontwerper Georg Nissen en Contest Yachts voor dit model nadrukkelijk voor ogen hadden: “Het hele ontwerp is erop gericht het schip optimaal te laten presteren onder alle weersomstandigheden en in te kunnen zetten voor uiteenlopende doeleinden. De grote kuip zorgt voor veel bewegingsvrijheid voor de bemanning. De trommel van de genua is onderdeks geplaatst en het voordek is vrij en overzichtelijk gehouden. Zeiltrim en overige handelingen zijn dankzij de uitgekiende indeling van lieren en lijnen altijd snel en effectief uit te voeren. En vanzelfsprekend is deze performance cruiser voorzien van een fractionele tuigage en gepijlde zalingen.”
Ruim en licht
Wetzels Brown partners namen het ontwerp van het interieur voor haar rekening, waarbij licht en ruimte belangrijke uitgangspunten vormden. Het uitgekiende interieur geeft aan dat er met een geheel frisse blik naar de indeling van een jacht in deze lengtecategorie gekeken is. Er bestaat de keuze uit een twee- of driehutten versie met respectievelijk vier of zes royale slaapplaatsen met een ruime eigenaarshut. Uiteraard in de ongeëvenaarde mate van afwerking die alle Contest jachten kenmerkt.
Ultieme familie performance cruiser
Met de komst van de Contest 42CS verwacht Contest Yachts een nieuwe doelgroep voor haar jachten aan te spreken: “Naast veel belangstelling vanuit de ervaren zeilers, merken wij steeds vaker dat ook jongere zeilers op zoek zijn naar een zeiljacht dat aan andere eisen moet voldoen dan ze tot dan toe belangrijk vonden. Zij willen eigenlijk niet inleveren op hun sportieve aspiraties, maar toch ook comfortabel kunnen zeilen met hun gezin. Comfortabel en snel zeilen is bij deze doelgroep de wens. Los van deze concrete vraag uit de markt, kriebelde het bij ons natuurlijk ook om de succeselementen van onze 45-, 50-, 57, 62 en 72-voeter door te vertalen in een kleiner jacht”, legt directeur Arjen Conijn uit.
Ontwerp
Tijdens Boot Dusseldorf 2012 zal Contest Yachts het ontwerp onthullen en verwacht wordt dat de productie van de eerste 42CS in het voorjaar van 2012 begint zodat haar debuut in het voorjaar van 2013 plaats zal vinden.
Technische specificaties
Length overall: 12,80 m
Maximum beam: 4,15 m
Displacement: 11,000 kg
Draft standard keel: 2.20 m
Draft shallow keel: 1.80 m
Fuel tank: 250 ltr
Water tank: 480 ltr.
Engine, Yanmar: 54 pk
Meer informatie www.contestyachts.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht