Informatie voor de watersporter

Contest Yachts toont haar eerste motorjacht Contest 52MC als primeur op Boot Düsseldorf 2013

PERSBERICHT
Medemblik – BOOT Düsseldorf 2013 markeert de volgende mijlpaal binnen de rijke geschiedenis van Contest Yachts. Tijdens het evenement presenteert de beroemde Nederlandse werf de wereldpremière van haar allereerste motorjacht, de Contest 52MC. Het jacht combineert de lijnen en verfijning van een Contest zeiljacht met de snelheid en het comfort van een luxe motorjacht.
Gedurende de laatste 50 jaar heeft Contest Yachts een uitstekende wereldwijde reputatie opgebouwd met haar zeiljachten. De beslissing om de kernwaarden van kwaliteit, comfort, prestatie en design over te brengen naar de motorjachtsector ontstond uit herhaaldelijke verzoeken uit de markt. “De eigenaren van de eerste Contest 52MC benaderden ons een aantal jaar geleden en zij waren niet de enige potentiële klanten die wij indertijd moesten teleurstellen,” aldus Arjen Conijn, directeur van Contest Yachts.
“Niemand vindt het leuk om opdrachten te weigeren, maar we wilden per se wachten totdat alles klopte voordat we ons in deze andere richting zouden begeven. We zijn heel blij dat we het geduld van de eigenaren van het eerste Contest motorjacht uiteindelijk kunnen belonen. Ze zijn intensief betrokken geweest in het project en hebben een heleboel waardevolle input geleverd. Het resultaat is het wachten waard geweest en ik weet zeker dat de bezoekers van BOOT Düsseldorf in januari het met hun eens zullen zijn.”
De Contest 52MC, ontwikkeld in samenwerking met ontwerper Georg Nissen en Vripack Naval Architects, zal in de smaak vallen bij zowel (ex-)zeilers als bij enthousiaste liefhebbers van motorjachten. De uitgangspunten waar het schip aan zou moeten voldoen zijn de welbekende speerpunten van Contest Yachts: kwaliteit, comfort, performance en design. Het motorjacht is standaard uitgerust met twee stille Cummins Common Rail motoren die zijn gesynchroniseerd met de boeg- en hekschroeven via een Integrated Docking® systeem voor een hoge mate van manoeuvreerbaarheid. Hoewel de huidige eigenaren kozen voor de twee grootst beschikbare Cummins motoren, biedt de werf ook de mogelijkheid van een hybride variant met twee elektrische motoren voor stille voortstuwing.
Naast alle high-tech opties die aan boord zijn geïnstalleerd, is de eerste Contest 52MC ook uitgerust met een Seakeeper gyroscopische stabilisator om de prestaties van de moderne halfglijder romp nog verder te verbeteren. Bij de proefvaart presteerde het jacht al boven verwachting met een uiterst indrukwekkend resultaat op het gebied van o.a. snelheid. De Contest 52MC is CE-A gecertificeerd en voldoet aan alle vereisten voor lange reizen op binnenwateren, in kustgebieden en op open water.
Het interieur is ontworpen door Wetzels Brown Partners en wordt gekenmerkt door rustige en moderne lijnen die passen bij het Contest concept van bruikbaarheid, elegantie en finesse.
Technische gegevens:
Werf: Contest Yachts
Ontwerp: Georg Nissen
Engineering: Vripack Naval Architecture
Interieurdesign: Wetzels Brown Partners
L.o.a.: 15,93 m.
Breedte: 4,60 m.
Diepgang: 0,85 m.
Doorvaarthoogte: Vanaf 2,88 m.
Waterverplaatsing: 16.600 kg.
Constructie: Vacuüm Composiet
Motoren: 2x Cummins 330 Hp
Capaciteit brandstoftank: 1800 ltr.
Capaciteit drinkwatertank: 700 ltr.
Capaciteit vuilwatertank: 250 ltr.
Aantal slaapplaatsen: 6-8 personen
Certificering: CE-A
De Contest 52MC wordt gepresenteerd tijdens BOOT Düsseldorf (19-27 januari 2013), stand 16/C54.
Meer informatie www.contestyachts.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht