windverwachting

Coppercoat antifouling verhoogt verkoopprijzen vanwege verdere stijging koperprijs

PERSBERICHT
Amstelveen – Door het verder stijgen van de prijzen van koper zijn wij genoodzaakt de retailprijs van COPPERCOAT per direct te verhogen naar EURO 109,– excl. BTW per unit, vanaf 4 units inclusief verzendkosten binnen Nederland.
COPPERCOAT is een 2-componenten coating voor het onderwaterschip met een prima werking en een duurzaam effect.
Met één unit COPPERCOAT behandelt u 3,5 tot 4 vierkante meter oppervlakte in 4 tot 5 lagen. De unit bevat een pot epoxyhars, een fles harder en het koperpoeder dat u met de epoxyhars mixt. Deze epoxy is op waterbasis en daardoor is het schoonmaken van kwasten, rollers en uw handen erg gemakkelijk met water te doen.
Voordat de Coppercoat aangebracht wordt adviseren wij een epoxy primer aan te brengen op het te behandelen oppervlak indien er nog geen epoxyprimerlaag aangebracht is. Hiervoor heeft African Cats het oplossingsmiddelvrije ME100 beschikbaar voor polyester en vinylester schepen, Hypon Hycote voor stalen schepen en Corro-Tech voor gietijzeren kielen. U kunt de volgende dag al Coppercoat aanbrengen.
Voor de performance georienteerde zeilers hebben wij ook het nieuwe product HYSPEEDKOTE ter beschikking. Hiermee brengt u een dunne waterige hydrofiele laag aan bovenop uw laatste uitgeharde Coppercoat laag. Doordat de hydrofiele laag water aantrekt, ontstaat er een waterfilmpje op de romp waardoor de weerstand minder wordt en u sneller vaart.
COPPERCOAT kan prima gerold worden maar ook spuiten behoort tot de mogelijkheden.
De belangrijkste voordelen van COPPERCOAT ziet u hieronder op een rijtje staan:

 • Duurzaamheid: Onderzoek en ervaring tonen een verwachte levensduur aan van meer dan 10 jaar.
 • Prima effectiviteit: De koperdeeltjes zorgen voor bijzonder weinig aangroei en een schone, gladde romp. Boot eigenaren melden een hogere snelheid bij een lager toerental, dus minder dieselverbruik, minder motorbelasting.
 • Osmose bescherming: Coppercoat heeft als basis een waterproof epoxyhars. Zodoende helpt de aangebrachte epoxyhars polyester schepen beschermen tegen osmose.
 • Weinig onderhoud: Éénmaal aangebracht kunt u volstaan met jaarlijks schoonspuiten met een hogedrukreiniger of schoonsponzen van de romp om het eventueel aanwezige slijm te verwijderen.
 • Garantievan van 5 jaar: Mits de COPPERCOAT volgens de gebruiksaanwijzing is aangebracht en onderhouden.
 • Milieuvriendelijk: Slechts 1x per gemiddeld 10 jaar wordt een nieuwe laag aangebracht en kan na het licht opschuren een nieuwe laag COPPERCOAT aangebracht worden, de oude lagen dienen als basis.

Meer informatie www.africancats.nl/products

2 Berichten

 • eddy de pauw

  1 jaar geleden / 16 maart 2021 om 10:51 uur

  hoeveel units van deze coppercoat heb ik nodig voor een onderwaterschip van een boot van 9.60 m

 • eddy de pauw

  1 jaar geleden / 17 maart 2021 om 12:49 uur

  Eenmaal coppercoat aangebracht , hoe lang mag ik wachten om de boot te water te laten , ik bedoel als ik deze behandel in de zomer mag ik dan wachten tot na de winter die er op volgt om hem te water te laten .

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X