windverwachting

Cruiseschip Norvegian Star redt bemanning zeilboot ten noorden van Cuba dankzij AMVER

Caribisch Gebied – Op 2 maart 2012 raakte het jacht ‘Hokulani’ 50 mijl ten noordwesten van Pinar del Rio op Cuba door zware zeegang zo beschadigd dat de opvarenden hun EPIRB activeerden. ‘Na 18 uur achter ons zeenaker te hebben gelegen, weten we niet of we het gaan redden’, vertelde één van de opvarenden aan de Coast Guard in Miami, dat een Ocean Sentry patrouille vliegtuig stuurde.

Uiteindelijk  verlegde het 965 voets cruiseschip Norvegian Star op 30 mijl afstand dankzij het AMVER-systeem haar route om assistentie te verlenen. Tijdens de sos was de golfhoogte 7 voet en stond er 20 knopen wind. Het zeiljacht heeft men laten drijven als ‘een gevaar voor de scheepvaart’.  Het cruiseschip heeft haar weg naar La Tampa in Florida vervolgd.  Zo wil je je vertrekkersdroom toch niet beeindigen. (Soundings Online met video, SailworldAMVER, Wikipedia AMVER)

 

2 Berichten

 • Marti

  10 jaren geleden / 22 maart 2012 om 20:27 uur

  Zo lang een schip weg kan drijven zou je eigenlijk beter aan boord kunnen blijven … Kun je de angst niet aan, dan is het een keuze om je droom zo te beëindigen, maar eigenlijk zou iedereen die ervoor kiest de zee/oceaan op te gaan bestand moeten zijn tegen storm, zeker zolang het schip op zich nog goed is.

  Klinkt natuurlijk onvriendelijk, maar er wordt bijna 1 zeilschip per maand (!) zo achtergelaten op zee – en dat is ‘een gevaar voor de scheepvaart’ waar een keer een andere vertrekkersdroom abrupt door ten einde komt 🙁

  http://vertrekkersinfo.nl/03/als-het-stopt-met-leuk-stap-je-gewoon-af/

 • Anje

  10 jaren geleden / 27 maart 2012 om 09:10 uur

  Eens met Marti. En nu weer het bericht dat de ARC nog nooit zo vroeg is volgeboekt met 230 boten? Party party voorafgaand aan vertrek,de oceaan als speelvijver, in een kudde wanen we ons veilig, als de boel stukgaat bellen we met de satelliettelefoon om hulp en stappen we af.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X