Cursus van één dag 'traditioneel zeilen voor beginners' op de Egberdina vanuit Hoorn

PERSBERICHT
egberdinaHoorn – Zeilen op een groot traditioneel zeilschip is een bijzonder ambacht dat niet mag verdwijnen. Naast het behoud van de schepen van het Varend Erfgoed is het van groot belang dat ook de kennis en kunde rond dit soort schepen behouden blijft. Op de 132 jaar oude ‘Egberdina’ geeft schipper Wouter van Dusseldorp deze zomer een aantal korte cursussen ‘Traditioneel Zeilen voor beginners’.
Wouter is sinds 1986 beroeps-schipper van verschillende traditionele zeilschepen. De laatste 18 jaar vaart hij met de ‘Egberdina’, daarvoor was hij invalschipper op verschillende één-, twee- en driemasters op de Nederlandse binnenwateren. In de winter is hij leraar ’zeilvaart’ op de Enkhuizer ZeevaartSchool.
Zijn kennis en ervaring wil hij graag doorgeven in een korte cursus waarin de technische kanten van het zeilen op een traditioneel zeilschip worden belicht. Hierbij komen zaken aan bod als: hoe werkt een zeil, hoe werkt stabiliteit op een platbodem, wat zijn zwaarden en waar dienen die voor en hoe trim je de zeilen om optimaal te zeilen. Naast de theorie gaan we hier natuurlijk de praktijk koppelen, met veel ruimte voor uitleg en oefening.
Programma:
10:00 Korte introductie in een zaal van Cinema Oostereiland over de theorie van zeilen, zwaarden en stabiliteit van platbodems.
11:00 Koffie aan boord van de ‘Egberdina’ waarna de trossen los gaan voor een trainingsprogramma gedurende de dag. Je krijgt alle gelegenheid om zelf aan het roer te staan, ook tijdens manoeuvres als gijpen en wenden. Gedurende de dag wordt in kleinere groepjes aandacht besteed aan zeiltrim en zeiltechniek.
Rond 17:00 uur zijn we terug in Hoorn.
Prijs: € 59,50 inclusief koffie, thee, lunch, exclusief drankjes. Data: 7 juli, 12 augustus
Meer informatie: www.egberdina.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X