windverwachting

De 18e YSY Ronde om Noord-Holland 2014 wordt een unieke midzomernacht zeilregatta

PERSBERICHT
Muiden, IJmuiden – Op de langste dag en in de kortste nacht, van 20 op 21 juni, zeilen naar verwachting dit jaar weer ruim duizend enthousiaste zeilers op ongeveer tweehonderdvijftig zeiljachten de YSY Ronde om Noord-Holland.
Een unieke, sportieve, uitdagende, honderdtien mijlen lange zeilregatta van Muiden naar IJmuiden in drie aaneensluitende etappes over het zoete water van het Markermeer en IJsselmeer naar het zoute zeewater van de Waddenzee en de Noordzee.
Achttien jaar geleden ontstaan als clubevenement van de Yachtclub Seaport Ymuiden is de YSY Ronde om Noord-Holland nu gegroeid tot een van de grootste en uitdagendste zeilevenementen in Nederland.
Na ruim zeventien uur onderweg te zijn geweest, finishen rond vier uur in de ochtend met een gezeilde tijd van om en nabij de vijftien uur, de eerste zeiljachten.
In het wedstrijdkantoor leveren de zeilers hun ingevulde en ondertekende wedstrijdverklaringen met de tijden van alle drie trajecten en het logboek in.
Gedurende de dag finishen alle deelnemers. Zij worden gul onthaald met ‘steiger’ bier en Hollandse nieuwe.
Na vijven is het borreltijd en aansluitend vindt tussen zeven en acht uur het smakelijk zeilers diner voor de meer dan duizend deelnemers, familie, vrienden en bekenden plaats.
De feestelijke prijsuitreiking luidt het spetterende, muzikaal omlijst feest in.
Inschrijving open voor ORC-club, multi-hulls, niet gemeten kajuitjachten. Merkenklassementen mogelijk. Voor alle deelnemers weer een prachtige polo.
Meer informnatie en inschrijven rnh.ysy.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X