Informatie voor de watersporter

De 2019 generatie Yamaha F20 buitenboordmotor heeft een ongekende verhouding tussen gewicht en vermogen

Schiphol Rijk – Er wordt niet vaak een buitenboordmotor geïntroduceerd die ver voorloopt in zijn klasse, maar de nieuwste generatie van de Yamaha F20 is zo’n motor. Om ervoor te zorgen dat deze levendige en krachtige buitenboordmotor ook eenvoudig kan worden vervoerd, zijn alle technische kennis en ontwerpvaardigheden aangesproken waar Yamaha zo bekend om staat. Het verbazingwekkende resultaat is niet alleen draagbaarheid, maar ook een scala aan nieuwe en handige functies en opties, en een ongekende vermogen-gewichtsverhouding waar geen andere buitenboordmotor in zijn klasse aan kan tippen.

De grotere F25 is de afgelopen jaren een van Yamaha’s meest succesvolle buitenboordmotoren geweest. Hij heeft de harten gestolen van trouwe watersporters over de hele wereld met zijn betrouwbaarheid, zuinigheid en ongelooflijke gebruiksgemak. De nieuwste F20 heeft veel belangrijke technologieën die de F25 ook heeft en biedt daarnaast dezelfde capaciteiten en uitstraling aan een volledig nieuw publiek. De prestaties zijn niet alleen soepel en indrukwekkend, maar deze buitenboordmotor heeft ook een aantal doordachte functies die het leven op en naast het water plezieriger en relaxter maken. Hij is draagbaar en eenvoudig op te bergen. Niet alleen door het geringe gewicht, maar ook door het nieuwe ontwerp van de comfortabele draaggreep.
Het onderhoud is ook eenvoudig. Via een gemakkelijk toegankelijke slangaansluiting aan de onderkant van de motorkap kunt u eenvoudig zout en vuil uit het koelkanaal spoelen zonder de motor te starten. Dit is een snelle en eenvoudige manier om corrosie tegen te gaan en de levensduur en restwaarde van uw buitenboordmotor te vergroten. Het acculoze elektronische brandstofinjectiesysteem (EFI) zorgt voor gemakkelijk starten, zelfs onder de zwaarste omstandigheden. En u kunt nu kiezen uit de opties elektrisch, handmatig of elektrisch/handmatig starten. U zult ook een veel soepelere vaarbeleving hebben dankzij de nieuwe motorophanging.
Power Tilt op een 20 pk buitenboordmotor? Natuurlijk!
Dit is een van de vele kenmerkende opties die beschikbaar zijn op deze dynamische nieuwe F20. De praktische elektrisch startende modellen zijn ook volledig compatibel met Yamaha’s geavanceerde digitale netwerksysteem. Dit systeem heeft duidelijke en stijlvolle meters die de gebruiker uitgebreide informatie geven over motor- en prestatiegegevens en een preciezer en relaxter gevoel van controle verschaffen.
Een multifunctionele stuurhendel is een andere aantrekkelijke optie. Deze heeft een schakelhendel aan de voorzijde die goed binnen handbereik ligt en een grote, sterke draaigasgreep/stuurhendel voor comfortabel sturen en manoeuvreren. Het integrale VTS-systeem (variabele sleeptoerentalregeling) zorgt niet alleen voor een lager stationair toerental, maar geeft u ook de mogelijkheid het sleeptoerental in stappen van 50 tpm te regelen. Ideaal voor tijdens het vissen. Deze handige nieuwe functie is standaard voor modellen met stuurhendel en optioneel verkrijgbaar voor F20-modellen met afstandsbediening. Onze nieuwste motorkap uit één stuk met stijlvolle graphics en slim ontworpen waterafvoerkanaal van de luchtinlaat maakt de nieuwste generatie F20 helemaal af. Hij voelt en oogt ontzettend robuust en dat is een van die dingen die Yamaha-eigenaren opvalt en aanspreekt.
Specificaties Yamaha F20G
Type motor: 2 cilinder, 4-takt, 8 kleppen, SOHC
Cilinderinhoud: 432cc
Vermogen aan propeller as: 14,7 kW bij 5.500 tpm
Max. toerental bij volgas: 5.000 – 6.000 tpm
Overbrengingsverhouding: 2,08 (27/13)
Brandstofsysteem: Elektronische brandstofinjectie (EFI)
Ontstekingssysteem: CDI
Smeersysteem: Wet sump
Inhoud oliecarter: 1,1 liter
Dynamo: 12 V – 16 A met gelijkrichter/spanningsregelaar
Startsysteem: Handmatig (MH), handmatig/elektrisch (WH), elektrisch (E, EP)
Besturing (optioneel): Stuurhendel (MH, WH), afstandsbediening (E, EP)
Trimmen en kantelen: Power Tilt (EP) (optioneel), handmatig kantelen (MH, E, WH)
Ondiepwaterstand: Standaard – twee posities
Aanbevolen spiegelhoogte: S: 429 mm, L: 556 mm
Leeggewicht incl. propeller: 56 kg (E)
Beschikbare modellen: MH – WH – E – EP
Meer informatie www.yamaha-motor.eu

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht