Informatie voor de watersporter

De eindoverwinning van de Volvo Ocean Race gaat nu tussen Brunel en Mapfre, Dongfeng inmiddels op kansloze achterstand

Scheveningen – Terwijl Mapfre en Brunel nog maar zo’n 50 mijl van de finish in Scheveningen verwijderd zijn, heeft Dongfeng er nog 90 voor de boeg. Dat houdt in dat deze laatste met Carolijn Brouwer aan boord, zijn kans op de eindzege heeft verspeeld door te kiezen voor een oostelijke optie langs de scheepvaartroutes. Maar Brunel is er nog niet. De Nederlandse boot van schipper Bouwe Bekking ligt namelijk maar een paar honderd meter voor op Mapfre.

Mapfre was voor de Deense kust nog zowat Dongfeng achterna gevaren. De Spaanse boot bedacht zich toch nog op het laatste moment en koos alsnog net als Brunel voor het – naar nu blijkt – snellere westelijke traject. “We dachten eerst langs de kust te varen en besloten nogal laat voor het westen te kiezen, hierdoor hebben wij wel de voorsprong die we op Brunel hadden verloren,” aldus Mapfre’s Blair Tuke. Was dit niet het geval geweest, dan had Brunel zich nu al zeker geweten van de eindoverwinning.

De wind is inmiddels afgenomen tot onder de tien knopen. De vermoedelijke aankomsttijd van de eerste boten in de haven van Scheveningen is nu tussen 17.00 en 19.00 uur. Dat is later dan de eerder geschatte aankomsttijd. Die was tussen 14.00 en 16.00 uur. (Nauticlink Volvo Ocean Raceactuele posities)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht