Informatie voor de watersporter

Mercury Avator 7.5e bekroond in Miami

De elektrische buitenboordmotor Mercury Avator 7.5e is tijdens de Miami International Boat Show 2023 bekroond met de innovation award.

Mercury Marine heeft een Miami Innovation Award gewonnen voor haar eerste elektrische buitenboordmotor op de maritieme markt. De elektrische buitenboordmotor Mercury Avator 7.5e werd in januari 2023 gelanceerd en voerde direct de ranglijsten aan in de klasse Elektrische motor/Accu-aandrijving/Hybride.

De Amerikaanse fabrikantenorganisatie, de National Marine Manufacturers Association (NMMA), kondigde de winnaars in de diverse categorieën aan. De jury die de winnaars koos, bestond uit leden van Boating Writers International (BWI), een organisatie voor schrijvers over de maritieme sector, die het hele jaar producten testen en deskundigen zijn op het gebied van producten bestemd voor de scheepvaart.
“We zijn heel blij met deze prijs, die bevestigt wat we al langer van klanten wereldwijd horen. Het is wel duidelijk dat de innovatieve kenmerken van de elektrische buitenboordmotor Avator weerklank vinden bij steeds meer consumenten die de waarde inzien van elektrische aandrijving”, aldus John Buelow, voorzitter van Mercury Marine.

“Ons uitmuntende team van ingenieurs heeft wederom bewezen dat ze nieuwe oplossingen en baanbrekende nieuwe technologieën ontwikkelen. En onze duizenden productiemedewerkers hebben nogmaals buitengewone toewijding en vaardigheden getoond en onze innovatieve ontwerpen omgezet in tastbare producten”, aldus Buelow.

Mercury heeft de elektrische buitenboordmotor Avator 7.5e ontwikkeld met als doel het varen zowel toegankelijker als duurzamer te maken dankzij het gebruiksgemak, de connectiviteit en slimme accutechnologie. De buitenboordmotor genereert 750 W vermogen aan de schroefas en accelereert net zoals een Mercury 3.5hp FourStroke buitenboordmotor. Dankzij de verwisselbare accu’s, het montagesysteem met snelkoppeling en de intuïtieve bediening worden het instellen en bedienen eenvoudig. Een levendig kleurendisplay houdt het accuniveau en -bereik bij, zodat je vol vertrouwen het water kunt verkennen.

“Er is veel aandacht besteed aan het ontwerp van de Mercury Avator, waaronder de handige accuverwisseling, de stuurknuppel die ook als draaggreep dient en de eenvoudige verwijdering van de motor uit de spiegelklem”, aldus jurylid Zuzana Prochazka.

De NMMA organiseert de internationale botenshow MIBS en lanceerde in 2002 de Miami Innovation Awards om fabrikanten en leveranciers te onderscheiden die nieuwe en innovatieve producten voor de maritieme sector op de markt brengen. De juryleden reiken elk jaar prijzen uit aan producten die alle andere producten op het gebied van innovatie overstijgen, voordelen bieden aan de maritieme sector en/of consumenten en zowel praktisch als kosteneffectief zijn.

Voor meer informatie: Mercurymarine.com

Foto: Mercury Marine

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht