windverwachting

De hele winter door maandelijkse zeilwedstrijden op de Grevelingen vanuit Marina Port Zélande

PERSBERICHT
Ouddorp, Marina Port Zélande – Vanaf zondag 23 oktober zijn deze winter elke 3e zondag van de maand weer meer dan 150 zeilboten in verschillende wedstrijd- en toerklassen actief op het water van het Grevelingenmeer. Als men bedenkt dat elke boot circa 4 to 6 personen crew aan boord heeft, dan zijn er circa 750 mensen op een winterse dag op het water actief. Al die boten, allemaal met kleurige zeilen en kleurrijke zeilpakken, dragen er aan bij dat de Grevelingen er nog fraaier dan normaal uitziet.
De Grevelingencup vind zijn oorsprong in een samenwerkingsverband tussen alle aan de Grevelingen gelegen jachthavens en is begonnen in 1992. Nu 19 jaar later is deze één van de grootste winterzeilevenement in de Benelux.
De organisatie van de Grevelingencup probeert elk jaar sportieve, maar ongedwongen winterzeilwedstrijden te organiseren. Met altijd weer nieuwe elementen. Zo zijn dit jaar de up-down races tot ‘standaard’ gemaakt voor ORC, de toerklasse een eigen start en baan gegeven, professionele jury ter ondersteuning en zullen de uitslagen direct na de wedstrijd (on-line) beschikbaar zijn.
Marina Port Zélande is de thuisbasis voor dit succesvolle evenement. Er zijn verschillende wedstrijdklassen:
• Toerklasse
• Toerklasse ‘sport’
• ORC groep
• J80
• First 31.7
Voor zowel de zeiler die ervaring wil opdoen met recreatief wedstrijd zeilen tot aan de wedstrijdzeilers, voor elk wat wils. De wedstrijden op elke 3e zondag van de maand duren tot en met maart 2012.
Voor meer informatie www.grevelingencup.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X