Informatie voor de watersporter

De 'high speed cruiser' Ribbon 45 SC onderscheidt zich op alle vlakken en is een speedboot met internationale allures

PERSBERICHT
Medemblik – De samenwerking tussen Ribbon Yachts en Vripack hebben geleid tot een nieuw meesterwerk, die de naam Ribbon 45 SC draagt. Een planerende high speed cruiser ontworpen voor dagelijks gebruik. Wat deze ruime 45 footer zo speciaal maakt zijn haar karakteristieke lijnen en innovatieve design die haar een moderne look geeft. Daarnaast is deze cruiser geprezen met een zeer lichte constructie en vele speciale functies om er zeker van te zijn dat alleen haar verschijning u al versteld zal laten staan. De Ribbon 45 SC is gebouwd met het Nederlandse vernuft en vakmanschap van Ribbon Yachts.
Vliegtuig-stijl
Scherpe randen, precieze lijnen en zuivere oppervlakken: dit zijn ingrediënten voor een stijl die terug gaat naar de essentie. Elk element is gemaakt voor zijn functie. Ornamenten en decoraties zijn totaal vreemd voor een Ribbon. Vripack heeft deze filosofie volledig ontwikkeld in de Ribbon. Geïnspireerd door een sfeer waarin snelheid en dynamiek bij elkaar komen: de moderne luchtvaart, welke verantwoordelijk is voor de snelste en meest wendbare vliegtuigen in de wereld. Zo heeft de Ribbon een uiterst nauwkeurige, technisch opvallende stijl met nieuwe vitaliteit. Onderbroken lijnen en verwrongen oppervlakken scheppen een fascinerend spel van licht en geven het jacht een ongelooflijke vrijheid om met gemak te kunnen glijden door het water.
Interieur en exterieur
Net zoals bij vliegtuigen heeft de Ribbon 45 SC een volledig uitgeruste roer en navigatie cockpit in het midden van het jacht. De kuip is uitgerust met drie carbon Recaro sportkuipstoelen. De kuipstoelen zijn gemaakt van lichtgewicht en uiterst robuuste koolstofvezel die de bestuurder perfecte ondersteuning rond de heup en schouder zone biedt, welke zelfs in de meest extreme vaaromstandigheden te garanderen is. Een grote voorruit rondom biedt comfort en veiligheid zodat gasten kunnen ontspannen en zonnebaden tijdens het navigeren. De cabine biedt ongeëvenaarde beenruimte, ruime overhead lockers en een toilet en douche ruimte.
Lichtgewicht constructie
De vacuüm geïnjecteerd composiet constructie, ontworpen door Vripack en Conyplex, geeft de Ribbon 45 SC een extreem stijve structuur. Ribbon Yachts bewijst hiermee haar expertise in de productie van lichtgewicht structuren en in het werken met high-tech composieten.
Rolls-Royce
De twee Rolls-Royce waterjets aangedreven door Cummins motoren worden aangestuurd door de vector-stick besturing welke zorgt voor state-of-the-art manoeuvreer- en
wendbaarheid met zeer krappe draaicirkels en sublieme controle in de kleine hoeken. Sluit de deuren en cross check, de Ribbon 45 SC is klaar voor take off!
Technische Specificaties
Lengte over alles: 13.79 M – 45’ 2”
Breedte over alles: 3.92 M – 12’ 9”
Diepgang: 0.73 M – 2’ 40”
Materialen: Injectie Composite
Motoren: 2 x Cummins QSC 600 hp
Aandrijving: Rolls-Royce Kamewa
Maximale snelheid: 43 Knopen
Classificatie: CE-Category B
Certificatie: Lloyd’s
Designer: Vripack
Meer informatie www.ribbonyachts.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht