De Hoge Wier wint weer en 35-jarige Muider Hardzeildagen geeft jubileum-DVD uit

PERSBERICHT

muider_hardzeildagen_2013
Emmerik neemt de eerste prijs in ontvangst uit handen van wethouder Wimar Jaeger en bestuurslid Dick Schaap. Foto: E.J. Bruinekool Fotografie

Muiden – Het vlaggenschip van Muiden, ‘De Hoge Wier’, heeft afgelopen weekend voor de 16e keer op rij de Muider Hardzeildagen gewonnen in de categorie ‘klippers tot 25 meter’. In de afgelopen 17 jaar heeft het schip slechts 1 keer niet gewonnen en werd er een tweede plaats behaald. Een unieke prestatie. “Ik vermoed dat er geen ander schip is dat zoveel overwinningen in de Muider Hardzeildagen behaald heeft als De Hoge Wier” zegt Dick Schaap, bestuurslid van de Muider Hardzeildagen.
Focus op snelheid
De Hoge Wier, een van de snelste klippers van Nederland, gooit altijd hoge ogen tijdens de platbodemraces in het najaar. Zo heeft het schip in de week voorafgaand aan de Muider Hardzeildagen nog een tweede plaats behaald tijdens het ‘Beurtveer’ vanuit Workum. “Het schip is met ontzettend veel vakmanschap gebouwd. En met de focus op snelheid, in plaats van op laadruimte, zoals de meeste andere schepen gebouwd zijn. De rompvorm is uniek. Maar steeds opnieuw winnen gaat niet vanzelf. We hebben heel veel tijd en energie gestoken in het optimaliseren van het schip. Daarin altijd de samenwerking gezocht met experts op alle fronten, zoals zeilmakerij Molenaar uit Grouw. En blijven trainen hè, dat is ook belangrijk. Met een vast wedstrijdteam trainen we elke week. Dan weet je wat je aan elkaar hebt en wat het schip kan” vertelt Sacha Emmerik, trotse schipper en eigenaar van ‘De Hoge Wier’.
35 jarig jubileum
De Muider Hardzeildagen werden afgelopen weekend voor de 35e keer gehouden. Ter gelegenheid van dit jubileum is er een DVD uit gegeven met heel veel mooi beeldmateriaal van toen en nu. Een feest van herkenning en ‘must have’ voor wie ooit mee gedaan heeft aan dit Muidense feest ter afsluiting van het charterseizoen. De DVD is voor € 10,- te bestellen via de website.
Meer informatie www.muiderhardzeildagen.nl en Hoge Wier

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X