Informatie voor de watersporter

De hydraulische scheepslift nr 1 in het historische Centrumkanaal in België werkt weer

PERSBERICHT
Houdeng-Goegnies (België) –  Het is nu officieel,  9 jaar na de sluiting van de hydraulische lift nr 1,  is het varen op het historisch Centrumkanaal opnieuw mogelijk.
In Juni 2002, veroorzaakte een spectaculair ongeval – dat gelukkig geen slachtoffers maakte- een ernstige beschadiging aan de hydraulische lift nr 1 te Houdeng-Goegnies en legde het scheepvaartverkeer op het historisch Centrumkanaal ook meteen voor meerdere jaren stil.
Dinsdag 24 mei 2011 wordt lift nr 1 opnieuw officieel voor de scheepvaart geopend. Van af nu kan u opnieuw op het historisch Centrumkanaal varen en meteen ook de doorvaart meemaken van de 4 hydraulische scheepsliften behorend tot het UNESCO werelderfgoed.
Wees de eerste om tussen Houdeng-Goegnies en Thieu te varen, én de 4 liften te passeren. Of nog beter, maak de «grote lus» en passeer niet alleen de hydraulische liften maar ook de nieuwe scheepslift van Strépy-Thieu. Een vaarervaring om niet meer te vergeten !
Bovenop dit goede nieuws voor de regio, kan u in Henegouwen en Brabant tal van andere ontdekkingen per boot meemaken. Samen met haar Brusselse partner ‘Brussels by Water’ organiseert Kanaaltochten Brabant uitstappen van 1u30min. tot volledige dagexcursies. Vertrek vanuit Brussel en Halle. Varend beleeft u de indrukwekkende scheepslift van Strépy-Thieu of het Hellend Vlak van Ronquières of beide in 1 dagtrip! Al dan niet in combinatie met een sightseeing per bus of met een fietstocht, met maaltijd aan boord en een ervaren gids. Er is voor elk wat wils ! Het programma loopt tot 30 september.
Meer informatie www.rivertours.be  (Rivertours is het reserveringskantoor van Kanaaltochten Brabant) en www.kanaaltochtenbrabant.be

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht