De Kaag Watersport Academy viert 60 jarig bestaan met feest en Open Dag op 12 mei 2012

PERSBERICHT
De Kaag – Op zaterdag 12 mei 2012 viert familiebedrijf De Kaag Watersport Academy haar 60-jarig jubileum tijdens een feestelijke open dag op Kaageiland. Voor kinderen en volwassenen zijn er diverse watersportactiviteiten in en rond de haven. Er is een waterski-en kneeboard kabelbaan en de jonge bezoeker mag boten uitproberen zoals Optimisten, Laser Pico’s en Catamaran’s. Naast het varen op de Botter BU112 of in één van de vele sloepen, zullen tijdens de Vlootschouw alle disciplines van De Kaag langs de kade varen. De open dag wordt afgesloten met een loterij waarbij 2×2 kampweken naar keuze en een bedrijfsuitje voor 20 personen met de Botter BU112 te winnen zijn.
Open dag 12 mei
Al 60 jaar lang staat familiebedrijf De Kaag Watersport Academy garant voor de ultieme watersportervaring en dat wordt gevierd tijdens de feestelijke open dag op zaterdag 12 mei a.s. De gehele dag zijn er volop watersportmogelijkheden voor jong en oud in en rond de haven op Kaageiland. Zeilen, windsurfen, waterskiën, kanovaren of wakeboarden, er is van alles te beleven voor de bezoekers. Niet alleen om te kijken, maar vooral om actief mee te doen. Naast de mogelijkheid om zelf te varen in één van de diverse boten, is er een waterski en kneeboard kabelbaan, een vlootschouw en zijn er mooie prijzen te winnen tijdens de loterij waaronder 2×2 kampweken naar keuze.
Lex van Rijn, oprichter De Kaag Watersport Academy; “We zijn er trots op al 60 jaar lang vanaf Kaageiland drie generaties van dienst te mogen zijn. Vanuit ‘De Kaag’ hebben veel gasten kennisgemaakt met het zeilen, hun eerste camp of schoolwerkweek beleefd, andere mensen ontmoet en vrienden gemaakt. Het motto van De Kaag Watersport Academy is dan ook niet voor niets: “A place to create memories”, aldus Lex van Rijn.
Gek van wind en water
Eigenaren Martien en Guido van Rijn zijn altijd op en rond het water te vinden en maakten van hun passie hun werk. Voor Guido een logische stap aangezien hij zelf is opgegroeid tussen de zeilboten en tien jaar geleden de zeilschool van zijn ouders heeft overgenomen. In de afgelopen 60 jaar groeide De Kaag Watersport Academy uit van zeilschool tot een locatie voor bedrijfsfeesten en de verhuur van het watersportcentrum als groepsaccommodatie gedurende de wintermaanden. En niet onbelangrijk, de gezelligheid van de watersportschool vormt al jarenlang de basis voor vele hechte vriendschappen en menig sportief huwelijk.
Over De Kaag Watersport Academy
Familiebedrijf De Kaag Watersport Academy werd in 1952 door Lex van Rijn opgericht. Hij startte vanuit een schuur ‘Zeilschool De Kaag’. Na uitbreiding van de zeilschool met andere watersportactiviteiten zoals waterskiën, surfen veranderde de naam uiteindelijk in De Kaag Watersport Academy. Vandaag de dag is het één van de oudste zeilscholen van Nederland met een rijke geschiedenis. In de afgelopen zestig jaar hebben ruim 200.000 bezoekers hun weg weten te vinden naar deze unieke plek. Naast het aanbieden van zeil- en windsurflessen voor kinderen en volwassenen, kunnen ook bedrijven terecht voor op maat gemaakte watersportprogramma’s. In 2011 is De Kaag Watersport Academy in samenwerking met Villa Westend een dependance begonnen aan de Westbroekplas in Velserbroek: ‘Watersport Academy Spaarnwoude’.
Meer informatie www.dekaag.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X