De Koning Yacht-Painters uit Oosterhout wil grond van camping jachthaven Drimmelen kopen

MADE – Het bedrijf De Koning Yacht-Painters uit Oosterhout wil de grond van de camping Biesbosch Marina bij de jachthaven Drimmelen overnemen. Dat heeft het bedrijf deze week aan het college van B en W laten weten. Met de overname is vooralsnog een bedrag gemoeid van 1,8 miljoen euro. Dit blijkt uit nog vertrouwelijke stukken.

Met De Koning Yacht-Painters lijkt zich eindelijk een serieuze koper aan te bieden. De onderhandelingen over het perceel grond van de camping zijn nog niet afgerond. De sterk verlieslijdende camping is een blok aan het been van de Biesbosch Marina Drimmelen en belangrijke oorzaak van de verliezen van de jachthaven.

Een dwingende eis van kandidaat- koper De Koning Yacht-Painters is dat er een ontsluiting van het terrein naar het water in de zuidoosthoek van de jachthaven komt. Het bedrijf wil daar investeren in een scheepslift om te behandelen jachten uit het water te kunnen halen. Wanneer het Oosterhoutse bedrijf zich inderdaad aan de jachthaven gaat vestigen, vraagt dit om een verandering van de bestemming van het campingperceel: van recreatief naar bedrijfsterrein. (BN/deStem)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X