Informatie voor de watersporter

De meest innovatieve locatie voor de bouw, refits en onderhoud van superjachten

Dutch Superyacht Tech Campus, de bouw is begonnen.

In mei 2022 is er gestart met het bouwrijp maken van het terrein van de Dutch Superyacht Tech Campus. Het water wordt op de juiste diepte gebracht en het land zal klaar gemaakt worden voor funderingswerkzaamheden.

In totaal zal er ca. een miljoen m3 grond verzet worden. We verwachten het werk aan het eind van 2022 af te ronden zodat we de bouw van fase 1 in gang kunnen zetten.

Afgelopen week zijn de eerste damwanden voor de Dutch Superyacht Tech Campus in Amsterdam geplaatst in het Noordzeekanaal. Daarmee is de bouw begonnen. Het is een belangrijke nieuwe stap in de plannen van projectontwikkelaar Wim Beelen en zijn investeringsmaatschappij Larendael.

Met onze kwaliteit, betrouwbaarheid, innovatie en design, hoort Nederland bij de bouw van superjachten tot de wereldtop.

De vraag naar grote superjachten met steeds luxere afwerking neemt toe. Alleen al in Nederland zijn in de afgelopen vijf jaar 67 superjachten gebouwd met een lengte van meer dan 50 meter. Daarnaast is het de tendens dat nieuwe eigenaren (tweedehands) jachten volledig laten aanpassen aan eigen wensen. Jaarlijks vinden er tientallen van deze zogenaamde refits plaats. Dit zorgt voor de nodige uitdagingen voor de faciliteiten en vaarwegen van de werven.

De Dutch Superyacht Tech Campus wordt aangelegd op een locatie in de Amsterdamse haven waar in de 19e en 20e eeuw al honderden schepen werden verbouwd, gerefit en gebouwd. De Campus is zeer toegankelijk en getijloos en biedt ruimte aan jachten tot wel 200 meter lang.

Het terrein wordt zo ingericht dat specialisten worden gestimuleerd om op één locatie samen te werken, samen te innoveren en zo tot concepten te komen die wereldwijd toonaangevend zijn.

Uniek is daarnaast dat de Campus de ruimte biedt om het gehele jacht ter plekke te ontwerpen en te produceren, en eveneens ruimte biedt voor opleiding. Hierdoor wordt de noodzaak tot reizen tot een minimum teruggebracht. Minder reis- en transportbewegingen dragen bij aan het verder verduurzamen van de sector. Daarnaast is bij de bouw van de diverse faciliteiten, energie neutraal of zelfs energie-opwekkend het uitgangspunt en zal transport op de Campus per fiets of elektrische buggy plaatsvinden.

De Dutch Superyacht Tech Campus biedt alle mogelijkheden om de sterke positie van Nederland in deze markt verder te verstevigen en de werkgelegenheid in de sector te laten groeien.

Voor meer informatie: Dutchsuperyachttechcampus.nl

Foto: Dutch Superyacht Tech Campus

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht