De nieuwe generatie Jetten 45 AC motorjachten: ruim uitzicht, veel licht, volop ruimte en nóg meer design

Persbericht
Sneek – Een nieuwe generatie in een succesvolle serie: de Jetten 45 AC. Op een beproefd stalen motorjacht van Jetten Shipyard uit Sneek werden tal van innovaties toegepast. Het resultaat? Meer ruimte binnen en buiten, breder uitzicht en meer lichtinval door toepassing van veel panoramaglas, ook onderdeks, een moderne belijning en een verrassende kleurencontrast.
Het bekende Vripack Yachting International ging met een wensenlijstje van Jetten Shipyard aan de slag, dat de 44 AC als uitgangspunt had. De ontwerpers weten dat de vakmensen van Jetten kunnen toveren met staal en pasten daarom prachtige gebogen lijnen en rondingen toe.
De dubbel geïsoleerde panoramaramen in de romp zijn geïntegreerd in de moderne belijning van het schip. Ze bieden riant uitzicht in zowel de hutten voor- als achterin. De voorruiten zijn gebogen en geven het schip extra allure evenals de roestvrijstalen zeereling die meeloopt in de lijn van het schip. Er zijn nog veel meer rvs-details, denk aan bolders, bekerhouders en luchtinlaten, die het schip een stoere uitstaling geven. De robuuste kunststof stootlijst om de romp en het zwemplateau is mooi en zeer praktisch.
De kap van het stuurhuis en de lounge kunnen volledig worden afgesloten zodat het bij alle weersomstandigheden goed vertoeven is voor de schipper, partner en hun gasten. De lounge op het riante achterdek biedt uitstekend comfort door de ruime zit en hoge rugleuning. Maar is ook praktisch omdat er een flinke bergruimte onder schuil gaat met o.a. een koellade. Op het voordek is een schitterende plek voor zonaanbidders gereserveerd.
“Wij vinden dat een schip tot in het kleinste detail moet kloppen”, zegt marketingmanager Petra Jetten. “Bekerhouders naast het zonnedek op het voorschip zijn zo’n voorbeeld, of de buitenkeuken op het bovendek. Alles bij elkaar een jacht dat zich in alle opzichten onderscheidt.”
Afgestemd op het gebruik kan de 45 AC van 4, 6 of zelfs 8 vaste slaapplaatsen worden voorzien. De twee natte cellen met douche en toilet zijn standaard.
Het zeegaande jacht valt onder CE-categorie B. Naast twee waterdichte schotten is er een uitgebreide veiligheidsuitrusting aan boord, waaronder een automatische brandblusinstallatie in de machinekamer en diverse lenspompen.
Zoals gebruikelijk bij Jetten is de geluidsisolatie van de motor op een zeer hoog niveau. De Jetten 45 AC wordt standaard aangedreven door een zuinige Volvo D4 180pk en is optioneel leverbaar met 225 pk vermogen uit 1 of 2 motoren. Alle verlichting aan boord inclusief de navigatieverlichting is led en CE gekeurd.
Jetten Shipyard besteedt veel aandacht aan de hoogwaardige afwerking van het interieur. Voor de opbouw en romp zijn zeven uitgebalanceerde kleurcombinaties ontwikkeld die het motorjacht tot een opvallende verschijning maken.
De Jetten 45 AC wordt aangeboden vanaf 436.339,- incl. 21% btw.
Afmetingen Jetten 45 AC
Lengte over alles 13,85 m
Lengte romp 13,42 m
Breedte over alles 4,50 m
Diepgang 1,10 m
Doorvaarthoogte (gestreken mast) 4,70/3,20 m
Waterverplaatsing (1/2 geladen) 19.600 kg
Over Jetten Shipyard
Opgericht in 1997 heeft Jetten Shipyard onder eigen naam al meer dan 200 schepen gebouwd in de modellijnen Jetten, Bommelaer, MPC, Custom Build by en Jetten Beach, die in 2017 is uitgeroepen tot Europese Motorboot van het Jaar. Op de werf in Sneek werken zo’n 30 medewerkers. Jetten Shipyard doet het liefste zo veel mogelijk in eigen huis: aluminium cascobouw, schilderwerk, stoffering, scheepsbetimmering en de technische opbouw. Jetten Shipyard is trots op haar klanten uit meer dan 20 landen, van Noorwegen tot Amerika.
Meer informatie www.jettenshipyard.com