windverwachting

De nieuwe lichte, krachtige Yamaha F130A buitenboordmotor is van de laatste technische snufjes voorzien

PERSBERICHT
yamaha130Schiphol-Rijk – De nieuwe F130A onderstreept Yamaha’s missie om telkens weer lichtere en slankere motoren op de markt te brengen. Betrouwbare en zuinige krachtbronnen die een nog breder spectrum van boten van voortstuwing kunnen voorzien. De jongste telg past naadloos tussen de eveneens vernieuwde F115 en F150, motoren die gebruik maken van de meest geavanceerde viertakt technologie.
Technisch gezien borduurt de F130A voort op de inmiddels veel geprezen F115B buitenboordmotor die zich qua afmetingen en gewicht kan meten met tweetakt machines met hetzelfde motorvermogen. Dit betekent dat deze motor bij uitstek geschikt is om een qua vermogen vergelijkbare bestaande krachtbron te vervangen. Meer vermogen per kilo aan de spiegel levert navenant meer vaarplezier!
De ingenieurs van Yamaha gaven de F130A bovendien de allerlaatste generatie elektronica mee. Dit uit zich niet alleen in uitgelezen brandstofefficiëncy, maar ook in bedieningsgemak. Een paar tastbare voorbeelden: de F130A is volledig geschikt voor het optionele ‘Digital Network System’, waarmee tal van multifunctionele uitleesinstrumenten kunnen worden aangesloten. Of neem het met een druk op de knop beschikbare ‘Variable Trolling RPM Speed Control’ dat subtiel doseren in stapjes van 50 toeren per minuut mogelijk maakt tijdens het manoeuvreren. Uiteraard beschikt de F130A ook over het innovatie antidiefstal beveiligingssysteem, genaamd Y-COP.
De F130A maakt gebruik van een speciaal ontwikkelde propeller uit de Talon-serie. Deze propeller kenmerkt zich door het bijzondere ontwerp. Dit vertaalt zich in maximale reductie van geluid en resonanties, zodat de uiterst stille motor niet onnodig wordt overstemd door propellergeluid. Al met al is de nieuw ontwikkelde Yamaha F130A een veelzijdige krachtbron die met een gewicht van slechts 174 kg de lichtste in haar klasse is en bovendien uitblinkt door brandstofefficiëncy. Daarnaast is deze motor een lust voor het oog dankzij de zeer compacte en slanke bouw. Leverbaar vanaf voorjaar 2015.
Meer informatie www.yamaha-motor.eu

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X